آشنایی با رشته مهندسی برق گرایش مخابرات

نویسنده admin 1397/01/24 1 نظر مطالب,
آشنایی با رشته مهندسی برق گرایش مخابرات

 

در ادامه مقالات معرفی گرایش های رشته مهندسی برق در این مقاله آموزشی به معرفی یکی دیگر از گرایش های رشته مهندسی برق یعنی گرایش مخابرات می پردازیم که امیدواریم برای شما در انتخاب گرایش مربوطه مفید واقع شود.

رشته مهندسی برق گرایش مخابرات به طور کلی به بررسی تخصصی ارسال و دریافت اطلاعات که اطلاعات شامل صوت, تصویر, داه های کامپیوتری و ... می باشند می پردازد.

هدف از این رشته تربیت کارشناسانی است که به برنامه ریزی, طراحی و پیاده سازی شبکه های مخابراتی, طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم های مخابراتی برای صنایع و کاربردهای مختلف بپردازند.

 

گرایش مخابرات نیز همانند سایر گرایش های رشته مهندسی برق نیاز به تسلط بر مفاهیم ریاضی و فیزیک دارد به طوریکه بسیاری از دروس اصلی و تخصصی این رشته با تسلط کامل بر دروسی مانند ریاضیات 1 و 2, ریاضیات مهندسی, معادلات دیفرانسیل حل خواهد شد.

علاقه مندانی که قصد تحصیل در این گرایش را دارند برای قبولی در دانشگاه های آزاد باید ابتدا به انتخاب گرایش مخابرات بپردازند و دانشجویانی که قصد تحصیل در دانشگاه های سراسری را دارند باید پس از قبولی در رشته مهندسی برق و پس از گذراندن دروس پابه به انتخاب گرایش مربوطه بپردازند

 

دانشجویان علاقه مند به این گرایش می توانند در هنگام تحصیل در این گرایش در حوزه های کاری و تحقیقاتی زیر به انجام تحقیقات خود بپردازند:

  • فشرده سازی و ارتباطات مالتی مدیا
  • طراحی و پیاده سازی انواع سیستم های ارتباطی سیار و بی سیم
  • انتشار امواج و آنتن
  • مخابرات نوری
  • فتونیک
  • طراحی و پیاده سازی سیستم ها و مدارهای RF
  • نظریه اطلاعات و فناوری اطلاعات و شبکه های کامپیوتری

 

دانشجویان علاقه مند به گرایش مخابرات  در مقطع کارشناسی ارشد موظف به گذراندن 140 واحد درسی که شامل:

22 واحد دروسی عمومی

26 واحد دروس پایه

51 واحد دروس اصلی

23 واحد دروس تخصصی

14 واحد دروس اختیاری می باشند.

از دروس اصلی مشترک میان گرایش مخابرات و سایر گرایشات می توان به : مدار الکترونیک1 و 2, الکترومغناطیس, ماشین الکتریکی اشاره نمود.

 

دروس اختصاصی گرایش مخابرات شامل: مخابرات, فیلتر و سنتز میدان, مخابرات دیجیتال, آنتن و مایکروویو اشاره نمود که دانشجویان به بررسی دقیق این دروس خواهند پرداخت.

 

دانشجویان فارغ التحصیل در این گرایش می توانند بر حسب علایق خود به انتخاب گرایش های:

  • مخابرات دیجیتال ( مخابرات سیستم)
  • میدان و موج
  • رمز بپزدازند.

 

بازار کار فارغ التحصیلان گرایش مخابرات:

 

به تمامی دانشجویانی که قصد کار در این رشته را دارند پیشنهادی می شود که در طور دوران تحصیل خود حتما به یادگیری مطالب تخصصی گرایش خود و مطالعه تخصصی تر مباحث تدریس شده در دروس خود بپردازند.

استفاده از نرم افزارهای کاربردی و تسلط بر آن ها نیز یکی دیگر از معیارهای است که در انتخاب های استخدامی به شما کمک خواهد کرد از مزیت های رقابتی نسبت به دیگران برخوردار باشید.

تسلط بر نرم افزارهایی مانند نرم افزار CST Studio Suite یا نرم افزار HFSS برای شبیه سازی سه بعدی, نرم افزار هایی مانند Advanced Design system یا نرم افزار Awr Microwae Office برای شبیه سازی سیستم, نرم افزار محاسباتی همانند Matlab حتما به دانششجویان توصیه می شود.

 

گرایش مخابرات در حوزه های نظامی بسیار کاربرد دارد و فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در بخش های دولتی و نظامی ( ارتش و سپاه, سازمان صدا و سیما, مراکز تحقیقاتی, وزارت دفاع, سازمان های خصوصی و ... استخدام شوند.

 

برای آشنایی با سایر گرایش های رشته مهندسی برق و هم چنین نرم افزار کاربردی Matlab می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله مربوطه هدایت شود:

 

- آشنایی با گرایش قدرت 

- آشنایی با گرایش الکترونیک

- آشنایی با گرایش کنترل

- آشنایی با رشته مهندسی برق 

 - آشنایی با نرم افزار Matlab

1 نظر

حسین:
1397/09/08, 11:09:58 AM, digiemc.com
پاسخ

مرس از مطالبتون

افزودن نظر