آشنایی با رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید

نویسنده admin 1397/03/05 5 نظر مطالب,
آشنایی با رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید

 

در ادامه مقالات آموزشی رشته مهندسی مکانیک و آشنایی با گرایش های جامدات و سیالات در این مقاله آموزشی به آشنایی با گرایش ساخت و تولید می پردازیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.

شاید بتوان گفت که رشته مهندسی مکانیک از مهم ترین رشته های مهندسی بشمار می رود به این علت که کاربرد آن در تمامی زندگی بشر به طور محسوس قابل مشاهده می باشد. شاید شما هم به محض شنیدن مهندس مکانیک یاد مکانیک محل زندگی خود بیافتید و بپندارید که دانشجویان این رشته به یادگیری این مباحث می پردازند اما شاید جالب باشد بدانید که به غیر از تقریبا یک واحد درسی هیچ ارتباطی دیگری را با مکانیکی ماشین نمی توان در این رشته یافت.

 

در رشته مکانیگ گرایش ساخت و تولید البته دانشجویان به یادگیری مباحث طراحی و مکانیزم اتومبیل ها می پردازند و با اصول آن آشنا می گردند اما تمامی این موارد به صورت تئوری بوده و نیازمند آشنایی با مباحث فیزیکی و ریاضی سنگین می باشد. به همین دلیل نیز توصیه می شود که علاقه مندان به این رشته به این نکته توجه نمایند که تحصیل در این رشته نیازمند علاقه به دروس ریاضی و فیزیک می باشد.

 

از دروس اصلی رشته مهندسی مکانیک می توان به:

 

دینامیک, استایتک,مقاومت مصالح, انتقال حرارت, مکاترونیک, ماشین کاری و ... را نام برد. دانشجویان این رشته علاوه بر مطالعه دروس مربوطه با آشنایی با مفاهیم علوم مهندسی دیگری هم چون مهندسی برق و شیمی نیز می پردازند. مهندسی مکانیک همان طور که گفته شد در تمامی جنبه های زندگی بشر کاربرد دارد به طوریکه می توان از :

  • طراحی و ساخت سیستم های کنترل هواپیما و خودرو
  • دستگاه های پزشکی
  • طراحی و ساخت موتورها
  • طراحی و ساخت ربات های صنعتی
  • و ...

را نام برد. به طور کلی می توان گفت که در هر چیزی که انرژی مصرف کرده و حرکت کند یک مهندس مکنیک در طراحی و ساخت آن نقش داشته است.

 

آشنایی با گرایش ساخت و تولید

 

در این گرایش دانشجویان به آشنایی با مباحثی همچون: جوشکاری, ریخته گری, ابزارسازی, ماشین کاری و تعمیرات و نگهداری می پردازند. یکی دیگر از مباحثی که دانشجویان در طول تحصیل به بادگیری آن می پردازند این است که بتوانند پروژه های مختلف را بررسی کرده و اقداماتی در جهت به صرفه بودن پروژها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند و هم چنین روندها, ابزارها و تجهیزات را بررسی نموده و آن ها را بهبود ببخشند.

 

گرایش ساخت و تولید از جامع ترین گرایش های مهندسی مکانیک می باشد بطوریکه دروسی از رشته های مهندسی برق, مهندسی صنایع و مهندسی مواد در این گرایش کاربرد دارد. مهندسین این گرایش قادر خواهند بود که فرآیند ساخت یک محصول را طراحی کرده, روند تولید را با فراگیری دروسی هم چون شکل دهی, برش دهی, مونتاژ را طرح ریزی نمایند و پس از بررسی امکانات موجود بهترین روش را برای تولید محصول پیشنهاد دهند و هزینه ها را به حداقل رسانند.

 

دروس این گرایش بر عکس گرایش های دیگر بیشتر به صورت عملی بوده و دانشجویان باید استعداد کارهای فنی را داشته تا بتوانند در این رشته موفق باشند. به طور کلی داشنجویان با یادگیری مباحث تئوری به پیاده سازی آن ها در عمل می پردازند.

 

بنا به تعريف انجمن مهندسان ساخت و توليد ايران ، رشته‌ای از مهندسی است که به تحصيلات و تجاربی نيازمند است تا رويه‌های مهندسی را در پروسه‌های توليد و شيوه‌های توليد را در صنعت بفهمد، به کار گيرد و کنترل کند و به توان برنامه‌ريزی در فرايند‌های توليد نيازمند است تا درباره ابزار‌ها، روند‌ها و ماشين‌آلات و تجهيزات تحقيق کند و آنها را بهبود بخشد و امکانات و سيستم‌ها را برای توليد فراورده‌های با کيفيت و هزينه بهينه يکی کند.

 

دانشجویان این گرایش پس از فارغ التحصیلی قابلیت های زیر را کسب خواهند کرد:

  • تسلط بر مفاهیم ریاضی و علوم مهندسی و حل مسایل مربوطه
  • طراحی و پیاده سازی و تحلیل با استفاده از نرم افزارهای کامپیوتری
  • طراحی سیستم ها متناسب با داده های گرد آوری شده
  • بهینه سازی سیستم های تولید

و ...

 

برای آشنایی بیشتر با سایر مقاله های آموزشی رشته مهندسی مکانیک می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله مربوطه هدایت شوید:

 

- آشنایی با نرم افزار Fortran

- آشنایی با کامپوزیت یا ماده مرکب

- مقدمه ای بر مدل سازی انتقال حرارت در نرم افزار Fluent

- آشنایی با نرم افزار Fluent

 

 

5 نظر

حسین:
1397/09/13, 09:09:36 AM, digiemc.com
پاسخ

عالی بود مطلبتون

علی:
1397/12/19, 12:12:54 PM, digiemc.com
پاسخ

ممنونم بابت راهنمالییتون عاالی بود

حر:
1398/03/20, 03:03:02 PM
پاسخ

با سلام و خسته نباشید و کمال تشکر را دارم بابت مطالب مفیدتون فقط اگه کتاب ها رو همه نام برده بودید خیلی خوب می شد لطفا اگه امکلن داره اسامی کل کتاب های این رشته رو برای من به ادرس ایمیل زیر hrbagherzadeh258@gmil.comبفرستید

حامد ابراهیم پور:
1398/05/21, 08:05:47 PM
پاسخ

سلام خسته نباشید الان من فرق بین مهندسی ساخت و تولید با مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید نفهمیدم. لطفا توضیح بدین

علی:
1402/08/23, 02:08:04 PM
پاسخ

فرق رشته مهندسی مکانیک با مهندسی ساخت و تولید چیه دقیقا

افزودن نظر