آشنایی با رشته مهندسی هوافضا

نویسنده admin 1397/03/08 0 نظر مطالب,
آشنایی با رشته مهندسی هوافضا

 

یکی از جذاب ترین رشته های مهندسی, رشته مهندسی هوافضا می باشد که می توان گفت که قدمت آن به قرن 18 و 19 بر می گردد. در آن زمان طراحی وسایلی که بتوانند پرواز کنند بسیار راحت تر از زمان حال بود و با پیشرفت این صنعت مهندسان دریافتند که برای طراحی و ساخت هواپیماهای پیشرفته تر نیاز به انجام محاسبات پیچیده ریاضی دارند.

رشته مهندسی هوافضا را می توان شاخه ای از رشته مهندسی مکانیک بشمار آورد که در آن از سایر رشته مهندسی دیگر همانند مهندسی عمران, الکترونیک, مهندسی کامپیوتر, مهندسی مکانیک و متالوژی کاربرد دارد.

با گسترش این علم و کاربرد های نظامی آن کشورهای مختلف بودجه های کلانی را به این رشته اختصاص داده اند. به دلیل ارتباط این رشته با سایر علوم دیگر پیشرفت در این رشته منجر به پیشرفت های چشمگیر در صنایع مختلف دیگر نیز خواهد شد.

به طور کلی می توان گفت که رشته مهندسی هوافضا به بررسی اجسامی می پردازد که می توانند در هوا حرکت کنند و به طراحی و توسعه هواپیما, فضاپیماها, ماهواره برها و ... می پردازند.

 

مانند سایر علوم مهندسی دیگر رشته مهندسی هوافضا نیز دارای دروس ریاضی می باشد و زیربنای این رشته را می توان دروس ریاضی دانست. پس از دروس ریاضی مباحثی از فیزیک و شیمی نیز در این رشته کاربرد دارد و علاقه مندان به ابن رشته باید با دانش و علاقه کافی با دروس ریاضی به این رشته وارد شوند. در کنار دروس گفته شده تسلط به زیان انگلیسی نیز از شرایط اصلی این رشته می باشد. به دلیل تقریبا جدید بودن این رشته در ایران ممکن است که برای تسلط و مطالعه منابع بیشتر نیاز به مطالعه مقالات و کتب های خارجی باشد که این امر تنها با تسلط بر زبان انگلیسی میسر خواهد شد.

 

در گذشته به دلیل شباهت دروس این رشته با دروس رشته مهندسی مکانیک این رشته از زیر شاخه های رشته مهندسی مکانیک محسوب می شده است اما در حال حاضر این رشته از مهندسی مکانیک جدا شده است و به صورت مجزا دروس آن تدریس می شود.

در دانشگاه های کشور ظرفیت این رشته محدود بوده و رقابت برای قبولی در این رشته بسیار سخت می باشد.

 

در حال حاضر دانشگاه های سراسری و آزاد کشور به پذریش دانشجویان علاقه مند به این رشته می نمایند. رشته هوافضا در مقطع کارشناسی ارشد به 5 گرایش: آیرودینامیک, دینامیک پرواز, مهندسی فضایی, سازه های هوافضایی و پیرانش تقسیم می شود که علاقه مندان می توانند به تحصیل در گرایش های مربوطه بپردازند.

در مقطع دکترا نیز گرایش هوافضا به 4 گرایش آیرودینامیک, پیشرانش, سازه های هوافضایی و دینامیک پرواز تقسیم می شود.

 

دروس تخحصصی رشته مهندسی هوافضا:

 

مکانیک پرواز, طراحی هواییما, آیرودینامیک, تحلیل سازه ها, زبان تخصصی, سازه های هوایی, پروژه, اصول جلوبرندگی می توان نام برد که اکثر دروس گفته شده همراه با آزمایشگاه می باشند.

 

موقعیت شغلی:

 

به طور کلی این رشته در همه صنایعی که از وسایل پرنده استفاده می کنند کاربرد دارد و فارغ التحصیلان این رشته می توانند در صنایع مختلفی هم چون شرکت های هوایی, صنایع دفاعی, طراحی موشک, طراحی جنگ افزارهاو ... کاربرد دارد.

 

برای آشنایی بیشتر با مقالات آموزشی می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مورد نظر هدایت شوید:

 

آشنایی با رشته مهندسی برق 

آشنایی با رشته مهندسی برق گرایش کنترل

آشنایی با گرایش ارشد امنیت اطلاعات در رشته مهندسی کامپیوتر

آشنایی با گرایش شبکه های کامپیوتری در رشته مهندسی کامپیوتر

 

افزودن نظر