آشنایی با ماهواره و کاربردهای آن

نویسنده admin 1397/03/15 0 نظر مطالب,
آشنایی با ماهواره و کاربردهای آن

 

ایده ساخت ماهواره در جنگ جهانی دوم بر سر زبان ها افتاد. البته در گذشته نیز بسیاری از داستان نویس های به جسمی که بالای کره زمین و بر روی مداری حرکت کند اشاره کرده بودند اما با توجه به رقابت آمریکا و شوروی در جنگ جهانی دوم ساخت ماهواره به طور جدی پیگیری شد که ثمره آن ساخت اولین ماهواره به نام اسپوتینک توسط روسیه در سال 1957 بود که شروع بکار کرد . آمریکا نیز اولین ماهواره خود را یک سال بعد و در سال 1958 به فضا پرتاب نمود و این جنگ تکنولوژی همچنان نیز با ورود کشورهای دیگر ادامه دارد و هر روزه شاهد پیشرفت آن هستیم.

 

تعریف ماهواره :

 

ماهواره یا satellite به جسمی گفته می شود که بر دور جسم دیگر در گردش باشد و ریشه در کلمه ای لاتین به معنای وابسته دارد.

در علوم فضایی ماهواره به سفینه ای گفته می شود که در مداری مشخص به دور سیاره زمین در حال گردش می باشد. اما این گردش به زمین منتهی نمی شود. با پیشرفت روز افزون علم, بشر به ساخت ماهواره هایی پرداخته است که حتی بر مداری به دور سیارات دیگر در حال گردش می باشند و اطلاعات بسیار مفید را در جهت علوم فضایی و شناخت سایر سیارات برای دانشمندان ارسال می کنند.

اطلاعات ارسالی توسط ماهواره ها باعث شده است که در آینده بشر بتواند به تکمیل رشد و تکامل خود پرداخته و رازهای فراوانی را از این دنیای بیکران آشکار سازد.

 

چه کشورهایی از تکنولوژی ساخت ماهواره ها بهره مند هستند؟

 

طبق آخرین آمار 42 کشور دارای ساخت ماهواره و استفاده از آن می باشند. ماهواره ها به دلیل کاربردهایی همچون نظامی, مخابراتی و تحقیقاتی دارند مورد توجه اکثر کشورها قرار دارند و بودجه های هنگفتی برای پیشرفت و توسعه آن در نظر گرفته می شود .

اولین ماهواره در کشور ما نیز در سال 2009 مورد بهره برداری قرار گرفت و نام آن امید گذاشته شد. کشورهای همسابه ایران نیز مانند روسیه, امارات, عربستان, ترکیه و پاکستان نیز از این تکنولوژی برخوردار هستند و به موفقیت هایی نیز دست یافته اند.

 

انواع ماهواره:

 

  • ماهواره های ضد سلاح

به ماهواره هایی گفته می شود که برای نابودی ماهواره های دشمن طراحی شده اند که قابلیت هدف قرار دادن سایر سلاح های مداری را نیز دارند. در حال حاضر کشورهای آمریکا و روسیه از این ماهواره ها بهره مند هستند و بودجه فراوانی را نیز صرف تحقیق و توسعه آن در نظر گرفته اند.

  • ماهواره ستاره شناسی

رایج ترین کاربرد استفاده از ماهواره می باشد که برای تحقیقات فضایی و مشاهده سیاره ها و کهکشان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

  • ماهواره مخابراتی

همان طور که از نام آن پیداست برای ارتباط از راه دور طراحی شده و در مدار زمین قرار گرفته اند.

  • ماهواره اکتشافی

این ماهواره ها برای کاربردهای جاسوسی ونظامی تهیه شده اند.

  • ماهواره های زمین شناسی

ماهوارهایی هستند که برای نظارت بر زمین, آب و هوا و بررسی نقشه های زمین مورد استفاده قرار می گیرند.

 

برای آشنایی بیشتر با سایر مقالات آموزشی می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:

 

- آشنایی با رشته مهندسی هوافضا

- آشنایی با 5 نرم افزار کاربردی رشته مهندسی برق

- آشنایی با میکروکنترل ها 

- آشنایی با گرایش مخابرات

افزودن نظر