آشنایی با نرم افزارهای پرکاربرد رشته مهندسی هوافضا- بخش اول

نویسنده admin 1397/03/18 0 نظر مطالب,
آشنایی با نرم افزارهای پرکاربرد رشته مهندسی هوافضا- بخش اول

 

در مقاله آموزشی گذشته به آشنایی با رشته هوافضا پرداخته شد و گفته شد که رشته مهندسی هوافضا را می توان شاخه ای از رشته مهندسی مکانیک بشمار آورد که در آن از سایر رشته مهندسی دیگر همانند مهندسی عمرانالکترونیکمهندسی کامپیوترمهندسی مکانیک و متالوژی کاربرد دارد.

با گسترش این علم و کاربرد های نظامی آن کشورهای مختلف بودجه های کلانی را به این رشته اختصاص داده اند. به دلیل ارتباط این رشته با سایر علوم دیگر پیشرفت در این رشته منجر به پیشرفت های چشمگیر در صنایع مختلف دیگر نیز خواهد شد.

به طور کلی می توان گفت که رشته مهندسی هوافضا به بررسی اجسامی می پردازد که می توانند در هوا حرکت کنند و به طراحی و توسعه هواپیما, فضاپیماها, ماهواره برها و ... می پردازند که برای مطالعه و آشنایی بیشتر می توانید به مقاله مربوطه مراجعه نمایید.

در این مقاله آموزشی قصد داریم که نرم افزارهای کاربردی رشته هوا فضا را به شما معرفی کنیم تا با دانستن آن در طول تحصیل در دانشگاه به یادگیری نرم افزارهای مربوطه بپردازید  تا پس از تحصیل بتوانید در حوزه تحصیلی خود به فعالیت بپردازید.

 

نرم افزار فلومستر:

 

یکی از کاربردی ترین نرم افزار های مهندسی هوافضا می باشد که توسط کمپانی MentorGraphics توسعه یافته است که برای شبیه سازی سیستم های حرارتی و سیالی مورد استفاده قرار می گیرد. نرم افزارهای فلومستر در مقابل سایر نرم افزارهای مشابه هم چون GT Siut و ThemFlow بسیار ساده تر و عمومی تر بوده و یکی از مهم ترنین مزایای آن کوپل آن با نرم افزارهایی مانند CFD می باشد که از مزیت های رقابتی این نرم افزار به شمار می رود.

 

نرم افزار کامسول مولتی فیزیکس:

 

از نرم افزار Comsol Multiphysics برای طراحی و شبیه سازی پروژه های مهندسی رشته های ذکر شده استفاده می شود. نرم افزار Comsol Multiphysics بر پیاده سازی الگوریتم های عددی پیشرفته و کاربری عمومی طراحی شده است که می تواند برای مدل سازی و شبیه سازی بسیاری موارد بکار گرفته شود. یکی از مهم ترین قابلیت های نرم افزار Comsol Multiphysics دارا بودن بیش از بخش افزوده به نرم افزار می باشد که می توانید با استفاده از آن فضای مدل سازی و شبیه سازی شده را با انواع ابزارهای مختلف برای برای پروژه های مکانیکی, الکتریکی, سیالات, هوافضا و  شیمی بکار ببرید.

 

نرم افزارر آموزشی توربین گاز:

 

نرم افزار Oxford ATPL Gas Turbine  Engines یا توربین گاز از کامل ترین و جامع ترین نرم افزارهای آموزش خلبانی در اروپا می باشد که بر اساس استاندارهای JAA و EASA که در زیمنه حمل و نقل هوایی می باشد تدوین شده است.

این نرم افزار علاوه بر آموزش خلبانی هواپیماها به آموزش هلیکوپترها نیز می پردازد و هم چنین تکنسین ها و نیروهای فنی توربین های گازی می توانند از این نرم افزار استفاده نمایند.

 

نرم افزار سی اف توربو:

 

نرم افزار Cf Turbo علاوه بر کاربردش در طراحی و شبیه سازی توربوماشین ها به طراحی و تحلیل ماشین های آب نیز می پردازد. از مزیت های این نرم افزار می توان به استفاده راحت و کاربرپسند بودن آن اشاره نمود که امکان تصحیح طرح های موجود را به راحتی امکان پذیر کرده است. از مزایای دیگر آن نیز می تواند به آموزش گام به گام طراحی یک توربوماشین را نام برد که به راحتی با استفاده از آن می توانید با دانش و مهارت خود کمک نمایید.

 

برای مطالعه سایر مقالات آموزشی می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:

 

- آشنایی با رشته هوافضا

- آشنایی با ماهواره و کاربردهای آن

- آشنایی با میکروکنترل ها

- آشنایی با 5 نرم افزار کاربردی رشته مهندسی برق

 

 

 

افزودن نظر