آشنایی با گرایش طراحی کاربردی در کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک

نویسنده admin 1397/04/02 3 نظر مطالب,
آشنایی با گرایش طراحی کاربردی در کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک

 

در این مقاله آموزشی به آشنایی با گرایش کارشناسی ارشد طراحی کاربردی در رشته مهندسی مکانیک می پردازیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شد.

در تعریف ساده ای می توان گفت که در این گرایش مهندسین مکانیک به طراحی جامدات, ماشین آلات و اجزای آن, ارتعاشات ماشین آلات, کنترل سیستم ها را طراحی می کنند.

یکی از وظایف مهندسین مکانیک گرایش طراحی کاربردی بررسی نیروها و گشتاورهایی است که به هر عضو ماشین آلات وارد می شود. مهندسین مکانیک باید این مورد را بررسی کرده, بهترین حالت قطعه برای آن نیرو و گشتاور را بررسی کرده و بهترین کارایی آن قطعه را در بلند مدت ضمانت کنند.

 

فارغ التحصیلان این گرایش می توانند پس از فراگیری دروس نظری و تجربی در گرایش مربوطه به کار در صنایع و کارخانجات مختلفی از جمله صنایع هوافضا, خودرو سازی, صنایع تسلیحاتی, صنایع نظامی,صنایع غذایی, صنایع نفت و ... بپردازند.

 

با توجه به صنایع گفته شده می توان این تضمین را داد که فارغ التحصیلان این گرایش می توانند پس از فارغ التحصیلی جذب بازار کار فراوانی که برای آن وجود دارد شوند اما لازم به ذکر است که این فارغ التحصیلان علاوه بر آشنایی و فراگیری دروس دانشگاهی باید به کسب تجربه و شرکت در کلاس های مرتبط و فراگیری نرم افزارهای کاربردی این رشته بپردازند تا بتوانند در گزینش های بازار کار به راحتی قبول شوند.

 

برای درک بهتر موضوع به چند مثال کاربردی می پردازیم:

 

یک هواپیما را در نظر بگیرید, تمامی قسمت ها و اجزا مربوط به فرود, پرواز و کنتزل فرآیند پرواز به نحوی با یک مهندس مکانیک در ارتباط است. طراحی خودرو شامل قسمت های دینامیک و انتقال قدرت, طراحی سیستم ها, طراحی ماشین های چاپ, طراحی ماشین های تراش و ... از وظایف مهندسین مکانیک می باشد.

 

دانشجویان این گرایش این گرایش موظف به گذراندن 32 واحد درسی می باشند که :

 

6 واحد دروسی تخصصی

6 واخد دروس تخصصی اصلی

6 واحد دروس تخصصی انتخابی

2 واحد سیمنار

6 واحد پایان نامه

می باشد.

 

برای آشنایی بیشتر با سایر مقالات آموزشی رشته مهندسی مکانیک و آشنایی با نرم افزارهای کاربردی این رشته می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید.

 

- آشنایی با نرم افزار Openfoam

- آشنایی با نرم افزار Fluent

- آشنایی با نرم افزار Ansys

- آشنایی با نرم افزار Matlab

 

 

 

3 نظر

رضا:
1399/01/03, 07:01:20 AM
پاسخ

عالی????

golab:
1399/01/06, 03:01:54 PM
پاسخ

من به رشته مکانیک خیلی علاقمند هستم و دوست دارم در اینده مهندس مکانیک بشوم با اینکه میدانم رس=شته پر زحمتی است .

Ftm:
1399/04/29, 10:04:49 PM
پاسخ

سلام وقت بخیر یه سوال داشتم باتوجه به توضیحات شما یعنی رشته طراحی کاربردی به سیالات و ترمودینامیک وابستگی نداره درسته؟پس چرا مقاله هایی که در گرایش طراحی کاربردی مینویسند سیالات و حرارت هم دخیل هست؟ ممنون میشم پاسخ بدید

حسین محمدی:
2022/12/21, 01:28:49 PM

سلام. عزیزم هردو گرایش جامدات و سیالات زیر مجموعه مکانیک هستند و بستگی به فاز مایع یا جامد یک ماده هم می تونه قوانین مکانیک جامدات موثر باشه هم قوانین سیالات در کل این دو رشته در سهای مشترک هم دارن از جمله مکانیک سیالات وتر مودینانیک، انتقال حرارت

افزودن نظر