آشنایی با گرایش های ارشد رشته مهندسی شیمی

نویسنده admin 1397/03/26 0 نظر مطالب,
آشنایی با گرایش های ارشد رشته مهندسی شیمی

 

در مقاله آموزشی قبلی به آشنایی با رشته مهندسی شیمی پرداختیم که امدیواریم برای شما مفید واقع شده باشد.

 

همان طور که گفته شد رشته مهندسی شیمی یا Chemical Engineering  به طور کلی به استفاده از یافته های شیمیدان ها در صنایع مختلف می پردازد. کابرد رشته مهندسی شیمی بسیار گسترده بوده و علاقه مندان به این رشته می توانند با توجه به علایق خود گرایش های متنوعی که در این رشته وجود دارد را انتخاب نمایند. به عنوان مثال یک مهندس شیمی با توجه به گرایش خود می تواند به وظایفی هم چون: حوزه نانو, طراحی و تولید مواد غیر آلی, ساخت و تولید مواد شیمیایی از سوزاندن و ترکیب مواد دیگر و ... بپردازد .

 

در این مطلب به آشنایی با گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی می پردازیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.

در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان موظف به گذراندن 32 واحد درسی می باشند که در این بین با توجه به گرایش مربوطه 6 الی 8 واحد به پروژه کارشناسی ارشد با توجه به عملی بودن یا نظری بودن تعلق می گیرد.

در این بین به طور متوسط ۱۵ واحد درسی به دروس تخصصی گرایش مربوطه می پردازد و باقی دروس دروس اشتراکی می باشند.

 

  • صنایع غذایی

 

در این گرایش به آشنایی با طراحی دستگاه های استریلیزه, پاستوریزه, منجمد کننده پرداخته می شود. هم چنین فارغ التحصیلان نیز در کارخانجات محصولات غذایی وظیفه تبدیل مواد غذایی به محصولات غذایی مفید تر و طعم بهتر را بر عهده دارند.

 

  • طراحی فرآیندهای صنعت نفت

 

در این گرایش دانشجویان به آشنایی با روشی می پردازند که بوسیله آن می توان ماده ای را از حالتی به حالت دیگر تبدیل نمود. فارغ ااتحصیلان این گرایش قادر خواهند بود که این فرآیند را طراحی کرده و کار با نرم افزارهای مربوطه را فرا گیرند.

 

  • بیوتکنولوژی

 

در این گرایش دانشجویان به کاربرد فرآیند های زیستی در صنایع مختلفی که مربوط به مهندسی شیمی می باشند می پردازند. دانشجویان این گرایش علاوه بر آشنایی با مباحث زیستی با مسایل مهندسی شیمی نیز آشنا می گردند.

 

  • نانو

 

در این گرایش از دیدگاه نانو به رشته مهندسی شیمی پرداخته می شود. یکی از پرکاربردی ترین گرایش های مهندسی شیمی می باشد که در صنایع مختلفی هم چون رنگ, پوشاک, دارو, غذا و ... کاربرد دارد.

 

  • صنایع شیمیایی معدنی

 

در این گرایش دانشجویان به آشنایی با مواد معدنی استخراج شده از معدن و تبدیل آن ها به محصولات شیمیایی معدنی می پردازند. فارغ التحصیلان این گرایش می توانند در کارخانجات مختلفی از جمله سیمان, سرامیک, کاشی, مواد کانی و ... به فعالیت بپردازند.

 

  • محیط زیست

 

از جدید ترین گرایش های رشته مهندسی شیمی می باشد که در آن به کاربرد مباحث مهندسی شیمی در محیط زیست پرداخته می شود. از جمله مباحثی که در این گرایش مورد بررسی قرار می گیرد مباحث تصفیه آب و فاضلاب, کنترل آودگی هوا, تصفیه بی هوازی, تصفیه ضایعات جامد و ... پرداخته می شود.

 

  • مدل سازی, شبیه سازی و کنترل

 

در این گرایش به آشنایی با سیسیتم های کنترلی بر فرآیند های شمیایی پرداخته می شود و دروسی همانند کنترل دیجیتال, کنترل خطی, کنترل مدرن و هوش مصنوعی مورد بحث قرار می گیرد.

 

  • پلیمر

 

در این گرایش دانشجویان به فراگیری علوم مربوط به تبدیل پلیمرهای خام به پلیمرهای صنعتی می پردازند و با مباحث آن آشنا می گردند.

 

  • صنایع گاز

 

در این گرایش به طور نخصصی به عملیات استخراج, پالایش, انتقال و ... گاز پرداخته می شود و به فراگیری دانش تبدیل گاز طبیعی به گاز قابل مصرف پرداخته می گردد.

 

  • ترموسینیتیک و کاتالیست

 

این گرایش به شاخه ترمودینامیک و و سینیتیک و کاتالیست تقسیم می شود که در شاخه ترمودینامیک به آشنایی با مفاهیمی هم چون انرژی, فشار, حجم, کار و ... پرداخته می شود. در شاخه دوم به آشنایی با طراحی راکتورهای سینیتیک واکنشی کاتالیستی, روش های ساخت کاتالیست ها, تعیین ویژگی های شیمیایی و فیزیکی کاتالیست ها پرداخته می شود.

 

  • پدیده های انتقال و فرآیندهای جداسازی

 

به طور تخصصی در این گرایش به آشنایی با پدیدهای فرآیند های تخصصی هم چون استخراج, تبلور, شبیه سازیو مدل سازی فرآیند های پرداخته می شود.

 

برای آشنایی با سایر مقالات آموزشی رشته مهندسی شیمی می توانید با کلیک بر روی عنون های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید.

 

- آشنایی با ماهواره و کاربردهای آن

- آشنایی با نرم افزار Labview

- آشنایی با انگیزه نامه

- آشنایی با PLC

 

 

 

افزودن نظر