معرفی گرایش های رشته مخابرات در مقطع کارشناسی ارشد

نویسنده هاست 1397/02/06 1 نظر مطالب,
معرفی گرایش های رشته مخابرات در مقطع کارشناسی ارشد

رسته مهندسی برق مخابرات یکی از گرایش‌های مهندسی برق است. مخابرات نوری، میدان و امواج، سیستم و مخابرات رمز از زیرمجموعه‌های آن هستند. مخابرات، گرایشی از رشته مهندسی برق است که در حوزه ارسال و دریافت اطلاعات تمرکر دارد.

در گرایش مخابرات در مقطع کارشناسی ارشد هدف از ادامه تحصیل در ایت رشته طراحی مدارهای مخابراتی ، طراحی آنتن ، گیرنده و فرستنده های مخابراتی ، بهینه سازی سیستم های مخابراتی ، طراحی سیستم های رمزنگاری و کدینگ  و … است.

گرایش های رشته مخابرات در مقطع کارشناسی ارشد به صورت زیر است.

  • مخابرات سیستم با مخابابرات دیجیتال
  • گرایش رمز
  • گرایش میدان و موج

 

گرایش مخابرات سیستم

 

به گرایش مخابرات سیستم گرایش مخابرات دیجیتال نیز گفته می شود که در این گرایش هدف بیشتر در طراحی سیستم های مخابراتی ، بهینه سازی و ایجاد ارتباط امن در مخابرات است.

در این گرایش در زمینه هایی همچون ،شبکه ، پردازش سیگنال(صوتی و تصویری) ، طراحی مدولاسیون ها ، آشکارساز ها ، حوزه رادار و… پژوهش صورت می گیرد.

در گرایش مخابرات سیستم همچون گرایش های دیگر رشته برق، الویت، آشنایی و کارکردن با نرم افزار Matlab است. اما در حوزه های مختلف پژوهشی نرم افزار های تخصصی دیگری مورد نیاز است که میبایست آن ها را یاد گرفت.

همچنین  آشنایی با FPGA و نحوه استفاده از آن در این گرایش در بسیاری از زمینه ها مورد نیاز است.

 

گرایش میدان و موج

 

گرایش میدان و موج (مایکروویو و نوری) یکی از مهم ترین گرایش های رشته مخابرات است و  دارای زمینه های فعالیت زیادی است و برخلاف رشته الکترونیک ، به دلیل بالا بودن فرکانس مدار هایی که مورد بررسی قرار میگیرند دیگر نظریه مدار در آنها صادق نبوده و باید توسط نظریه الکترومغناطیس مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.

به شکل کلی و مختصر میتوان گفت که افراد در این رشته در حوزه های ی مخابرات نوری(در برخی از زمینه های کاری مشترک با الکترونیک) ، مایکرویو ، آنتن و رادار (مشترک با مخابرات سیستم) ، روش های عددی و .. فعالیت می کنند.

 

گرایش رمز

 

این گرایش در بسیاری از دانشکده ها زیر مجموعه دانشکده ریاضیات است و به اصول رمزنگاری و ایجاد ارتباط امن می پردازد.

 

برای مطالعه مقالات آموزشی بیشتر در رشته مهندسی برق می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:

- آشنایی با رشته مهندسی برق

- آشنایی با گرایش الکترونیک

- آشنایی با گرایش مخابرات

- آشنایی و راهنمای نصب نرم افزار Matlab

 

1 نظر

حسین:
1397/09/08, 11:09:47 AM, digiemc.com
پاسخ

Aliii Boood

افزودن نظر