آموزش استفاده از مدل مبدل حرارتی ماکرو با استفاده از نرم افزار ANSYS

نویسنده admin 1396/03/10 0 نظر مطالب,
آموزش استفاده از مدل مبدل حرارتی ماکرو با استفاده از نرم افزار ANSYS

در هسته‌ی مبدل حرارتی معمولی، دمای سیال کمکی در جهت جریان سیال کمکی به‌ صورت لایه‌لایه‌ قرار می‌گیرد. در نتیجه، طرد حرارتی در همه جای هسته ثابت نیست. درANSYS FLUENT بخشی که بیانگر هسته‌ی مبدل حرارتی استبه سلول‌های ماکروسکوپیک یا ماکرو در طول مسیر سیال کمکی تقسیم می‌شوند. دمای ورودی برای هر سیال کمکی برای هر ماکرو محاسبه می شود و متعاقبا برای محاسبه هر طرد حرارتی برای هر ماکرو مورد استفاده قرار می گیرد. این رهیافت توزیع طرد حرارتی واقعی بر روی هسته مبدل حرارتی را فراهم می کند.

نتایج به دست آمده از مدل مبدل حرارتی جهت طراحی ما‌ژول‌های خنک کننده بسیار پراهمیت هستند. بنابراین باید مطمئن شویم که مدل مبدل حرارتی به درستی استفاده می‌شود.

این خودآموز موارد زیر را آموزش می‌‌دهد:

1. را‌ه‌اندازی مدل مبدل حرارتی.
2. اجرا کردن در ANSYS FLUENT.
3. استفاده از مثال ساده و تغییر بسیاری از پارامتر های ورودی برای مشاهده نتایج مورد نظر.
4. محدودیت‌های اصلی در مدل ماکرو.

 

پیش‌نیازها

این خودآموز با این فرض نوشته شده است که شما خودآموز 1 را از راهنمای کاربر 13.0ANSYS FLUENT مطالعه کرده‌اید و اینکه شما با پنجره هدایت  و ساختار منو موجود در Ansys Fluent آشنا هستید. بعضی مراحل راه‌اندازی و روند حل به صورت صریح نمایش داده نخواهند شد.شما در این خودآموز از مدل مبدل حرارتی ماکرواستفاده می‌کنید. جهت آگاهی از جزئیات این مدل، به قسمت 1.6 «مدل‌های مبدل حرارتی ماکرو» در بخش راهنمای تئوری نسخه‌ی 13 نرم‌افزار ANSYS FLUENTو قسمت 1.15 «بررسی اجمالی و محدودیت‌های مدل‌های مبدل حرارتی ماکرو» در بخش راهنمای کاربر نسخه‌ی 13 نرم‌افزار ANSYS FLUENT مراجعه کنید.

شرح مسئله

 

یک مبدل حرارتی تک مسیره در شکل 1 نشان داده شده است (نمای مقابل و جانبی).


شکل1:مبدل حرارتی تک مسیره

جدول زیر حاوی اطلاعات مربوط به کارایی رادیاتور می‌باشد.

48.89 C

Air Inlet Temperature (Ta_in)

115.56 C

Coolant Inlet Temperature (Tc_in)

1.140

Air Mass Flow Rate (kg/s) (mdot_a)

2.870

Coolant Flow Rate (kg/s) (mdot_c)

57345.960

Total Heat Rejection (Watts)

 جدول 1: اطلاعات مربوط به کارایی رادیاتور

 

به دلیل اینکه شرایط عملکردی (mdot_c و mdot_a) به عنوان یکی از داده‌های مبدل حرارتی یکسان هستند و از آنجایی که دماهای ورودی عملکردی (Tc_in و Ta_in) مانند همان دماهایی هستند که برای بدست آوردن داده ها (به ترتیب 48.89 و 115.56) مورد استفاده قرار گرفته اند، ما باید همان طرد حرارتی کل بدست آمده از داده ها که برابر 57346 وات است، را بدست آوریم.

 

سایر بخشهای پوشش داده شده در این خودآموز به شرح زیر است:

 

آماده سازی
راه اندازی و حل
شبکه
تنظیمات عمومی
مدل ها
شرایط مرزی
حل ها
پس پردازش

افزودن نظر