امروزه یکی از مهمترین معضلات صنایع تولیدی کاهش منابع موجود و افزایش قیمت آنها است. افزایش هزینه ی مواد اولیه، هزینه ی بالای نیروی انسانی، الزام تحویل به موقع خدمات به مشتریان و در کنار آن الزام حفظ و حراست از محیط زیست و تبعیت از دیدگاه توسعه ی پایدار و جریمههای سنگین در صورت عدم تبعیت از این دیدگاه، صنایع را به سمت بهینهسازی و بهسازی ترغیب میکند. به همین دلیل در تمامی این صنایع بهینهسازی فرآیندها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شده و یکی از مهمترین اهداف آنها کاهش هزینههای تولید و افزایش سود حاصل از فروش و همچنین افزایش کیفیت خدمات است. به عنوان نمونه در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی یکی از المانهای اساسی فرآیند کمپرسورها هستند که با قیمت بسیار گزافی تامین میشوند. حتی هزینهی تعمیر یک کمپرسور نیز از هزینهی احداث کیلومترها خط لولهی گاز در بعضی شرایط بالاتر است. در چنین شرایطی که حفظ و حراست از اجزا فرآیندی و قرار دادن این اجزا در شرایط بهینه ی کارکرد ( و نه الزاما شرایط بیشینه ی کارکرد جهت حصول صرف رضایت مشتریان و تامین اهداف فرآنیدی) مهم است، تهیه ی نرم افزارهایی که بتواند بهینهسازی واحدهای فرآیندی را با روش های بهینه سازی کارا به انجام برساند در مرکز توجه دارندگان صنایع است. از طرفی در مسائل واقعی به دلیل پیچیدگی مسئلهی بهینهسازی و حجم بالای محاسبات، روشهای کلاسیک بهینهسازی و محاسباتی کارایی چندانی نخواهند داشت. برای مثال بهینهسازی یک واحد فرآیندی با بهینهسازی یک تابع هدف عادی بسیار متفاوت است. این تفاوت چه از حیث در دست نبودن سیستم دینامیکی واحد و چه از حیث پیچیدگی شبیه سازی آن قابل تامل است. همچنین در یک واحد فرآیندی برآورد تابع هدف بهینهسازی بسیار زمان بر و کاملا با برآوردی مشابه در مورد توابع جبری متفاوت است. در چنین مسائلی لزوم استفاده از روشهای بهینهساز قوی چون الگوریتم ژنتیک بدیهی و بهکارگیری این الگوریتمها در بسترهایی که توانایی پردازش موازی و عامل بنیان داشته باشند کاملا مفید به نظر میرسد. در پروژهی حاضربستر بهینهساز شیگرا و عامل بنیانی در جهت افزایش سرعت فرآیند بهینهسازی پیادهسازی شده و توسط توابع آزمون مختلفی آزمایش شده
است. در انتهای این پروژه بستر بهینهساز برای بهینهسازی و تعیین سناریوی بهینهی فشار خروجی کمپرسورها در خطوط انتقال گاز مورد ارزیابی قرار میگیرد. در این مسئله گلوگاه سرعت محاسبات در مرحلهی برآورد مدل و تعیین مقدار تابع هدف میباشد که بستر به خوبی تابع هدف را به صورت موازی برآورد کرده و زمان لازم برای بهینهسازی را به مقدار قابل توجهی کاهش داده است.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.