آشنایی با گرایش سیستم های الکترونیک دیجیتال در کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق

نویسنده admin 1397/07/26 5 نظر مطالب,
آشنایی با گرایش سیستم های الکترونیک دیجیتال در کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق

 

در ادامه مقالات آموزشی رشته مهندسی برق در این مقاله آموزشی به آشنایی با گرایش سیستم های الکترونیک دیجیتال در کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک می پردازیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.

 

به دلیل پشرفت‌های بسیار در فن‌آوری ساخت سیستم‌های الکترونیکی و از طرفی نیاز بازار به مجتمع‌سازی یک سیستم کامل شامل بخش‌های دیجیتال و آنالوگ، نرم‌افزار و سخت‌افزار بر روی یک تراشه، سوالات و ابهامات جدیدی همچون چگونگی طراحی در سطح سیستم ، آشنایی با مفاهیم سیستم‌های نهفته، آشنایی با برنامه‌نویسی شی‌ء‌گرا در طراحی سیستمی، چگونگی بکارگیری ابزار  CADدر روند جدید طراحی از سطح سیستم تا لی‌اوت و نظایر آنها، در ذهن دانشجویان شکل می‌گیرد که تحصیل در این رشته می‌تواند پاسخگوی این سوالات باشد.

 

این رشته یکی از گرایش‌های برق الکترونیک است و فارغ التحصیلان این رشته پس از اتمام تحصیل با تجزیه و تحلیل و همچنین طراحی مدارها و سیستم‌های دیجیتال در سطح تراشه، سیستم‌های نهفته و بی‌درنگ دیجیتالی، سیستم‌های کامپیوتری پیشرفته با تاکید بر بکارگیری مغزافزار در کاربردهای مختلف مهندسی برق آشنا می‌گردند. همچنین دانشجویان این رشته می‌توانند در محدوده نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبکه امنیت داده‌ها و یا کاربردهای سیستم‌های دیجیتال بسیار متبحر شوند.

 

از جمله زبان‌های بسیار مهم برنامه‌نویسی در این گرایش زبان VHDL است که برای تولید مدارهای دیجیتال در مقیاس بسیار وسیع و بسیار ریز کاربرد دارد.

 

سر فصل دروس مهندسی سیستم‌های دیجیتال به شرح زیر می باشد:

 

دروس جبرانی : 6 واحد

میکروپروسسور - پردازش علایم دیجیتال

 

دروس اجباری  :  9 واحد

طراحی VLSI - میکروپروسسور 2 - مدارهای واسطه کامپیوتری و ...

 

سمینار : 2 واحد

 

پایان نامه : 6 یا 9 واحد

 

دروس اختیاری : 9 یا 12 واحد

معماری کامپیوتر پیشرفته - الکترونیک دیجیتال پیشرفته - پردازش تصاویر و ...

 

برای آشنایی بیشتر با سایر مقاله های آموزشی رشته مهندسی برق می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید.

 

آشنایی با گرایش قدرت 

آشنایی با گرایش الکترونیک

آشنایی با گرایش کنترل

آشنایی با رشته مهندسی برق 

 - آشنایی با نرم افزار

 

5 نظر

kourosh:
1397/09/03, 06:09:02 PM, pepa.ir
پاسخ

ممنون بابت مطالب خوبتون مطالب درمورد رشته هوفضا و گرایش های آن

حسین:
1397/09/07, 03:09:00 PM, digiemc.com
پاسخ

مطالبتون خیلی خوب بود استفاده کردیم

Homayoum:
1398/08/10, 05:08:59 PM
پاسخ

از مطالب مفیدتون ممنونم،لطفا در صورت امکان لیست دانشگاه هایی که این رشته رو ارائه میدن اضافه کنید.

علیرضا:
1401/09/21, 03:09:20 PM
پاسخ

فرق این رشته با رشته طراحی مدارات مجتمع چیه؟

محمد:
1402/08/07, 12:08:13 AM
پاسخ

همانطوری که از اسمش پیداست گرایش سیستم دیجیتال ؛دیجیتال را بررسی میکنه ولی مدار مجتمع آنالوگه وبیشتر مدار ها رو بررسی میکنه سیگنال ورودی مدار آنالوگ:سیگنال ورودی مدار آنالوگ باید یک سیگنال زمان پیوسته یا سیگنال آنالوگ باشد. مدار دیجیتال:ورودی مدار دیجیتال یک سیگنال زمان گسسته یا سیگنال دیجیتال است. سیگنال خروجی مدار آنالوگ: مدارهای آنالوگ خروجی را به شکل سیگنال های آنالوگ تولید می کنند. مدار دیجیتال:خروجی مدار دیجیتال یک سیگنال دیجیتال است. اجزای مدار مدار آنالوگ:اجزای مدار مدارهای آنالوگ مقاومت، سلف، خازن و غیره است. مدار دیجیتال:اجزای اصلی مدار مدارهای دیجیتال گیت های منطقی هستند. نیاز به مبدل مدار آنالوگ:مدارهای آنالوگ می توانند سیگنال های آنالوگ را مستقیماً که در طبیعت وجود دارند پردازش کنند. بنابراین، مدارهای آنالوگ نیازی به مبدل سیگنال ندارند. مدار دیجیتال:از آنجایی که سیگنال های دنیای واقعی آنالوگ هستند، اما مدارهای دیجیتال می توانند سیگنال ها را فقط به صورت دیجیتال پردازش کنند. بنابراین، مدارهای دیجیتال به مبدل سیگنال، یعنی مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) و مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) نیاز دارند. حساسیت به سر و صدا مدار آنالوگ:سیگنال های آنالوگ بیشتر مستعد نویز هستند. مدار دیجیتال:سیگنال های دیجیتال در برابر نویز مصون هستند. طراحی مدار آنالوگ:طراحی مدارهای آنالوگ پیچیده است زیرا اجزای مدار آنها باید به صورت دستی قرار گیرند. مدار دیجیتال:طراحی مدارهای دیجیتالی پیچیده با استفاده از چندین نرم افزار نسبتاً ساده تر است.

افزودن نظر