امروزه خواسته ها در مورد تولید سازه های چند لایه با حداکثر محافظت بالستیک و با کمترین وزن رو به افزایش است. زره های ترکیبی، که به عنوان سیستمهای زرهی چند لایه شناخته می شوند، از یک لایه سخت سرامیکی در مقابل ضربه و یک ورق پشتی تشکیل شده اند. ورق پشتی میتواند شامل یک یا چند لایه متفاوت باشد. کاربرد اصلی لایه سرامیکی تقلیل فشاری است که به ورق پشتی وارد می شود این کار توسط تغییر شکل دادن و فرساییدن ضربه زننده توسط لایه سرامیکی اتفاق می افتد. در این پژوهش به بررسی تاثیر وجود یک سیستم متشکل از چند لایه به عنوان لایه محافظ در برابر ضربه توسط یک پرتابه سرپهن استوانه ای پرداخته شده است. لایه های سرامیکی، آلومینومی و فولادی به صورت ترکیبی با استفاده از نرم افزارABAQUSشبیه سازی و از مدل مادی و مدل آسیب جانسون-کوک برای مدل سازی فلزات بهره گرفته شده است. در این تحقیق تلاش شده با استفاده از شبیه سازی ضربه، سازه های لایه بندی شده مورد تحلیل قرارگیرند و درنهایت بهترین چینش برای اتلاف انرژی حاصل از ضربه و همچنین محافظت بالستیکی سازه ارائه گردد. نتایج نشان داده در سیستم های ترکیبی ای که لایه سرامیکی دچار شکست شده انرژی حاصل از ضربه به صورت بهتری اتلاف شده و سازه کارایی بهتری داشته است. همچنین استفاده از دو لایه سرامیکیدر اطراف یک لایه فولادی میتواند کارایی خوبی نسبت به سایر حالات قرار گیری لایه ها در مقابل ضربه برای سازه محافظ ایجاد کند. در نهایت سیستم چهار لایه متشکل از ترکیب سرامیک و فلز پیشنهاد شده است که علاوه بر داشتن کارایی بهتر در اتلاف موج تنش حاصل از ضربه و محافظت بالستیکی خوب، وزن کمتری نیز دارد. در این سیستم از الگوی کاهشی امپدانس در لایهها استفاده شده که تاثیر مثبتی بر کارایی سازه زرهی داشته است.
توضیحات بیشتر
آنچه در این کد خواهید آموخت:
استفاده از لایه فولاد به عنوان لایه پشتی در سیستم زرهی لایه بندی شده کارایی سازه را نسبت به استفاده از آلومینیوم افزایش می دهد اما باعث افزایش وزن سازه می گردد.
استفاده از دو لایه سرامیکی در اطراف یک لایه فلزی باعث افزایش کارایی سازه لایه بندی شده تحت ضربه می گردد.
استفاده از دو لایه سرامیکی در اطراف لایه فلزی باعث افزایش سفتی سیستم لایه بندی شده و در نتیجه افزایش کارایی آن در کاهش میزان تغییر شکل لایه هدف می شود.
با افزایش ضخامت لایه سرامیکی، تاثیر وجود لایه پشتی کاهش یافته و نتایج حاصل از استفاده از آلومینیوم و فولاد به عنوان لایه پشتی شبیه به یکدیگر بوده است.
الگوی امپدانسی افزایش – کاهش در سسیستم لایه بندی شده باعث افزایش کارایی بالستیک سازه و در نتیجه کاهش میزان تغییر شکل لایه هدف گردیده است.
استفاده از الگوی کاهشی امپدانس در لایه بندی باعث افزایش کارایی و کاهش وزن سازه و بهبود عملکرد آن می گردد.
نکات و الزامات:
آشنایی کامل با مفاهیم ضربه
آشنایی با نحوه عملکرد موج حاصل از ضربه درون سازه های فلزی و سرامیک
آشنایی با عملکرد موج در سطح مشترک دو محیط متفاوت
آشنایی با مفهوم امپدانس
آشنایی با سیستم های زرهی لایه بندی شده
آشنایی با نحوه شبیه سازی ضربه با استفاده از نرم افزار ABAQUS
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.