-
سبد خرید شما خالی است!
مطالبتون عالی بود استفاده کردیم
در مقالات آموزشی گذشته به معرفی گرایش های کارشناسی رشته مهندسی برق پرداختیم. دراین مقالات به معرفی گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی برق می پردازیم که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.
یکی از مهمترین گرایشهای رشتهی مخابرات گرایش میدان و موج (ماکروویو و نوری) میباشد. مهندسان در این رشته با مفاهیم میدانهای مغناطیسی، امواج ماکروویو، امواج رادیویی، آنتن و ... آشنا میگردند تا مناسبترین وسیله را بتوانند برای انتقال موجی از نقطهای به نقطهی دیگر پیدا کنند. در این گرایش مهندسان با ارسال، انتشار و دریافت امواج الکترومغناطیسی از طریق یک کانال مخابراتی که میتواند فضای آزاد در مخابرات بی سیم و یا یک فیبر نوری در مخابرات نوری باشد و با فرستنده و گیرنده که میتواند یک آنتن ماهواره در مخابرات ماهوارهای و یا یک مدار الکترونیکی در مخابرات فیبر نوری باشد سروکار دارند. به بیانی دیگر مهندسین در این رشته با جنبهی فیزیکی چگونگی انتقال امواج حاوی اطلاعات از نقطهای به نقطهی دیگر روبرو هستند. به این دلیل این رشته رابطهی زیادی با فیزیک کاربردی دارد و بسیار نزدیک به رشتهی فیزیک در کارنشاسی ارشد است.
فعالیت افراد در رشته میدان و موج در حوزههای مخابرات نوری (در زمینههای کاری مشترک با الکترونیک) آنتن و رادار (مشترک با مخابرات سیستم)، ماکروویو، روشهای عددی و ... میباشد.
این گرایش به نرم افزارهای تخصصی خود و آشنایی با آنها احتیاج دارد. نرمافزارهایی مانند HFSS, ADS, STUDIO, MICROWAVE و ... در این رشته بسیار اهمیت دارند.
از این رشته در صدا و سیما، بخشهای دولتی و نظامی (ارتش و سپاه)، در مراکز تحقیقاتی و همچنین در ارتباطات رادیویی و کارهای پژوهشی در دانشگاهها استفاده می گردد. البته به تازگی شرکتهای خصوصی نیز از متخصصین این رشته استفاده میکنند.
برای آشنایی بیشتر با سایر مقالات آموزشی رشته مهندسی برق می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:
جالب بود ممنون از مطالب خوب و کاربردیتون