آشنایی با رشته مهندسی برق گرایش قدرت

نویسنده admin 1397/01/20 3 نظر مطالب,
آشنایی با رشته مهندسی برق گرایش قدرت

 

در ادامه مقاله های آموزشی رشته مهندسی برق در این مقاله به معرفی گرایش قدرت در مقطع کارشناسی می پردازیم که امیدواریم برای علاقه مندان به رشته مهندسی  برق برای انتخاب گرایش مربوطه مفید واقع شود.

می توان گفت که رشته مهندسی برق گرایش قدرت از قدیمی ترین گرایش های رشته مهندسی برق می باشد.

در عصر حاضر با توجه به افزایش جمعیت شهرها و توسعه و ایجاد شهرهای جدید نیاز به تامین انرژی برای شهرها به امری مهم و قابل توجه تبدیل شده است. با توجه به ساخت و توسعه نیروگاه های برق در خارج از شهر انتقال نیرو باید از نیروگاه های به پست های توزیع در شهر رسانده شود تا به مصارف خانگی و شهری تبدیل شود. به طور خلاصه می توان گفت که یک مهندس قدرت باید بتواند با روش های مختلف برق تولیدی در نیروگاه ها را به پست های توزیع شهری با بهترین و با صرفه ترین روش برساند.

 

به طور کلی دانشجویان گرایش قدرت با مباحثی هم چون تولید, انتقال و توزیع انرژی الکتریکی از نیروگاه به پست های توزیع شهری, طراحی و ساخت نیروگاه ها برق, بهینه سازی شبکه های انتقال قدرت, طراحی و ساخت دستگاه های مربوط به نیروگاههای برق از جمله موتورهای الکتریکی, ژنراتورهای الکتریکی و تجهیزات مربوط به نیروگاه ها می پردازند.

 

مباحث کلی که در گرایش قدرت گفته خواهد شد شامل :

  • حفاظت: نیاز به سیستم های حفاظت در نیروگاه های برق امری مهم می باشد بنابراین نیاز به ساخت و ترمیم تجهیزات حفاظتی به امری مهم تبدیل شده است. مهندسین برق با مباحث کلی در مورد حفاظت در تولید, انتقال و توزیع برق آشنا خواهند شد.
  • ماشین های الکترونیکی: در این دروس با ترانسفورماتورها, موتروهای الکتریکی و ژنراتورها دانشجویان آشنا خواهند شد و به حل مسایل مربوطه به بررسی تخصصی موارد گفته شده می پردازند.
  • انتقال نیرو: در این دروس دانشجویان با روش های انتقال نیرو از نیروگاه ها به پست های توزیع را از طریق کابل های زیر زمینی و هوایی, مدیریت شبکه های توزیع و روش های بهینه سازی آن را فرا می گیرند.
  • الکترونیک قدرت: در این دروس به طراحی و بهره برداری از تجهیزات با ولتاژ بالا پرداخته می شود.

 

به طور کلی تحصیل در رشته مهندسی برق نیاز به تسلط در دروس ریاضیات و فیزیک دارد و دانشجویان این گرایش نیز باید برای اخذ دروس اصلی این گرایش دروسی مانند ریاضیات 1 و 2, معادلات دیفرانسیل, ریاضیات مهندسی و.. را بگذرانند.

 

دانشجویان در این گرایش موظف به گذراندن 140 واحد درسی می باشد که شامل :

22 واحد دروس عمومی

26 واحد دروس پایه

51 واحد دروس اصلی

23 واحد دروس تخصصی

14 واحد دروس اختیاری

می باشند.

 

از دروس اصلی این گرایش می توان به :

 

ماشین های الکتریکی 3, بررسی سیستم های قدرت 2, رله و حفاظت,حفاظت سیستم, تولید و نیروگاه, مدیریت توزیع, طراحی و توسعه شبکه را نام برد که وجه تمایز این گرایش با سایر گرایش های مهندسی برق می باشد.

 

برای آشنایی بیشتر با رشته مهندسی برق و سایر گرایش های این رشته می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله مربوطه هدایت شوید:

 

- آشنایی با رشته مهندسی برق

- آشنایی با گرایش کنترل در مهندسی برق

 - آشنایی با گرایش الکترونیک در مهندسی برق

 

 

3 نظر

امیر:
1397/09/08, 12:09:00 PM, digiemc.com
پاسخ

Awlie Bod. Merci

محمد رضا:
1401/07/05, 10:07:08 AM
پاسخ

ببخشید رشتهplc شامل‌کدام گرایش میشه؟؟؟؟؟

عبدالله صیدمرادی:
1401/12/16, 01:12:09 AM
پاسخ

برنامه

افزودن نظر