تفاوت Paper، Article و Manuscript

نویسنده هاست 1397/02/19 2 نظر مطالب,
تفاوت Paper، Article و Manuscript

مجله‌ها (Journal) تقریباً مترادف با نشریه‌های ادواری (Periodicals) هستند؛ اما اصطلاح Journal بیشتر درباره نشریات تخصصی‌تر بکار برده می‌شود. غرض از Journal که از یک قرن و نیم پیش ماهیت مجله‌های علمی را تعیین کرد، این بود که ضمن نتیجه خاص به علوم طبیعی و مهندسی گزارش‌هایی درباره همه نوشته‌های علمی، ادبیات و هنر انتشار دهد. در آن زمان شیوه معمول معرفی کتاب، نقل‌قول مستقیم و انتخاب قطعاتی از بین آن بود. اوایل، شرح وقایع علمی در مرتبه دوم اهمیت داشت. رفته‌رفته گفتگو از تجربه‌های تازه در علوم طبیعی و کشف پدیده‌های نو در طبیعت جای بیشتری را به خود اختصاص داد. به بیانی دیگر مقالات موجود در مجلات اولیه، توصیفی و گزارشی از عملکرد‌ها و مشاهدات بودند؛ اما با گسترش و پیشرفت علوم و تکنولوژی در دو قرن گذشته، مقالات علمی نیز به‌موازات آن بسیار پیچیده شدند و درنتیجه، منجر به خلق استانداردهایی در مورد نظم و ساختمان مقالات در مجلات علمی، خصوصاً در قرن بیستم، گردید.

امروزه مقاله‌های مجله‌های علمی منبع عمده اطلاعات علمی هستند و در میان سایر مدارک علمی منزلتی خاص دارند. به‌طورکلی مقاله‌هایی که در مجلات به چاپ می‌رسند دقیق‌ترین وسیله موجود برای انتقال اطلاعات علمی هستند.

در مقایسه با کتاب، مقاله‌های مجلات با تأخیر کمتری به چاپ می‌رسند اما کمتر حاوی استنتاج‌های کلی هستند به همین دلیل به‌زودی کهنه می‌شوند. میزان کهنگی هم کتاب و هم مقاله به میزان رشد دانش در هر رشته علمی بستگی دارد.

مجلات علمی به‌عنوان یکی از ابزارهای اطلاع‌رسانی علمی و بارور ساز صنعت محسوب می‌شوند چراکه از یک‌سو میان مجامع علمی و پژوهشگران ارتباط برقرار می‌کنند و از سوی دیگر علم را از بخش‌های دانشگاهی و تحقیقاتی به حوزه صنعت و تولید انتقال می‌دهند؛ و این ویژگی برجسته، یعنی برقراری تعامل بین مؤسسات نرم‌افزاری (تولیدکنندگان فکر و دانش) و مؤسسات سخت‌افزاری (تولیدکنندگان کالا) ضرورت توجه به‌ویژه به آن‌ها را مضاعف می‌نماید.

 

تفاوت Paper با Article

 

یادداشت (Article) به هر نوع نوشته‌ای و با هر سبک و سیاقی اطلاق می‌شود مانند نوشتن یک یا چند پاراگراف در روزنامه‌ای در خصوص موضوعی خاص ولی Paper یا مقاله دارای سبک و سیاق بوده و صرفاً به نوشته‌های علمی اطلاق می‌گردد که دارای چارچوب مشخص هستند؛ بنابراین در مجامع علمی، مقاله Paper خوانده می‌شود.


تفاوت بین Article و Paper و Manuscript

 

لغات دیگری که بایستی متوجه تفاوت‌های معنایی آن‌ها باشیم، article و paper و manuscript هستند. به نسخه اولیه مقاله که برای ژورنال ارسال می‌شود، draft یا پیش‌نویس می‌گوییم و به پیش‌نویس نهایی که هنوز چاپ و پذیرش نشده است، manuscript می‌گویند. وقتی ویراستارهای یک نشریه، مقاله‌ای را پذیرش کردند، آنگاه به آن، مقاله (paper/article) می‌گوییم. آمریکایی‌ها، بیشتر از لغت paper برای مقاله، استفاده می‌کنند. البته اگر بخواهیم بازهم ریزتر بشویم و بین این دو واژه نیز به صورتی تخصصی‌تر، فاصله بیندازیم، بایستی گفت که به هر مقاله‌ای ازجمله مقالاتی که در مجلات غیرعلمی چاپ می‌شوند نیز article می‌گویند، اما paper ها صرفاً در مجلات علمی، به چاپ می‌رسند. بعد از پذیرفته شدن مقاله، افرادی از همان ژورنال، مقاله شمارا ازنظر نگارشی، ویرایش می‌کنند و آن را به قالب ژورنال درمی‌آورند. به این نسخه چرک‌نویس که برای اظهارنظر شما، برایتان ارسال خواهد گردید proof می‌گوییم.

2 نظر

Razieh:
1401/06/20, 07:06:18 PM
پاسخ

چه مختصر و مفید! مرسی

علی ایزدی:
1402/05/02, 08:05:42 PM
پاسخ

عالی

افزودن نظر