چگونه می توان رزومه تحصیلی نوشت؟

نویسنده هاست 1397/02/29 0 نظر مطالب,
چگونه می توان رزومه تحصیلی نوشت؟

آن‌که بتوانید در یک دانشگاه معتبر به تحصیل خود ادامه مخصوصاً اگر بخواهید در خارج از ایران  تحصیل کنید، نیاز دارید که بتوانید نظر داوران و هیئت مسئول پذیرش را جلب کنید که یکی از نکات مهمی است که در این کار نقش دارد، رزومه تحصیلی شماست. اینکه بتوانید رزومه خوبی را تهیه کنید ملزم به دانستن نحوه نگارش رزومه تحصیلی هستید. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات دقیق‌تری در مورد شیوه نگارش رزومه دریافت کنید.

 

چگونه می‌توان رزومه تحصیلی نوشت؟

 

اطلاعات شخصی

در این بخش اطلاعات هویتی شما از قبیل نام، نام خانوادگی، نام پدر و شماره ملی قرار می‌گیرد. همچنین شماره تماس و نشانی منزل نیز باید در این بخش ذکر شود. پست الکترونیکی که در این بخش برای خود معرفی می‌کنید حتماً باید برای بحث تحصیلی یا کاری ساخته‌شده و باید حالت کاملاً رسمی داشته باشد.

 

سوابق تحصیلی

 

در این بخش باید اطلاعات مقاطع تحصیلی و دانشگاهی خود را بنویسید. ترتیب نوشتنتان باید از جدیدترین مدرک تحصیلی به عقب تنظیم شود. اطلاعاتی که باید بنویسید باید شامل نام مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، گرایش، نام دانشگاه محل تحصیل، زمان شروع و زمان فارغ‌التحصیلی و معدل شما در آن مقطع تحصیلی باشد. می‌توانید تا مدرک دیپلم پیش بروید و یا می‌توانید آن را هم قید نکنید.

 

سوابقِ شغلی

 

در این بخش سوابق شغلی خود را باید بیاورید. توجه داشته باشید که آوردن این بخش تنها در جهت نشان دادن تجربه شما درزمینهٔ رشته مورد درخواستان است و فقط شغل‌های کاملاً مرتبط با حوزه تحصیلی موردنظر را نام ببرید. بهتر است ترتیب قرارگیری مطالب این بخش نیز از جدیدترین شغل به سمت قدیم‌ترها نوشته شود. نام و زمینه کاری شغل، زمان شروع و پایان آن و سمت شما در آن شغل از ملزوماتی است که حتماً باید آن‌ها را قید کنید.

 

سوابق علمی و پژوهشی

 

این بخش جزو مهم‌ترین قسمت‌های رزومه تحصیلی است و هر چه غنی‌تر بودن آن به موفقیت رزومه کمک بیشتری می‌کند. این قسمت شامل چهار زیرمجموعه است که بهتر است به تفکیک نام‌برده شوند.

 

اطلاعات پایان‌نامه

 

در این بخش اطلاعات پایان‌ نامه‌ هایی را که در مقاطع گوناگون نوشته و ارائه کرده‌اید می‌بایست نوشته شود. ابتدا باید اطلاعات پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود را پرکنید و سپس سایر مقاطع را ذکر کنید. اطلاعاتی را که باید قید کنید شامل نام پایان‌نامه، نام اساتید راهنما و مشاور، تاریخ ارائه پایان‌نامه و درنهایت نمره کسب‌شده آن است.

 

سوابق علمی و پژوهشی

 

این بخش جزو مهم‌ترین قسمت‌های رزومه تحصیلی است و هر چه غنی‌تر بودن آن به موفقیت رزومه کمک بیشتری می‌کند. این قسمت شامل چهار زیرمجموعه است که بهتر است به تفکیک نام‌برده شوند.


مقالات علمی و پژوهشی

 

مقالاتی را که تابه‌حال نوشته‌اید و چاپ‌شده‌اند در این قسمت بیاورید. اطلاعاتی را که باید در آن قید کنید شامل نام مقاله، نام مجله یا کنفرانس‌هایی که در آن ارائه و چاپ‌شده، نام نویسندگان و تاریخ چاپ آن است. اگر مقاله ISI دارید که پذیرفته‌شده ولی هنوز چاپ‌نشده است می‌توانید آن را بنویسید ولی باید کد پذیرش آن را حتماً ذکر کنید.


کتاب‌های تألیفی یا ترجمه

 

اگر کتابی نوشته‌اید و یا ترجمه کرده‌اید که چاپ‌شده در این قسمت با آوردن اطلاعاتی از قبیل نام کتاب، نام نشر و تاریخ نشر آن، نام ببرید. توجه داشته باشید اطلاعات این قسمت زمانی ارزشمند خواهند بود که در رابطه با زمینه تحصیلی مورد درخواست باشد.


اختراعات و پروژه‌های تحقیقاتی

 

اگر اختراعی دارید که ثبت‌شده باشد باید به آن با ذکر نام اختراع، حوزه فعالیتی آن و شماره ثبت اختراع  اشاره‌کنید. همچنین اگر در پروژه‌های تحقیقاتی شرکت نموده‌اید از آن‌ها در رزومه تحصیلی نام ببرید. اطلاعاتی که باید قید شود شامل نام پروژه تحقیقاتی، زمان انجام و سازمانی که پروژه برای آن کارشده، است.


افتخارات

 

اگر در المپیادهای دانش‌آموزی  و دانشگاهی رتبه دارید و یا جزو رتبه‌های برتر کنکور مقاطع مختلف بوده هستید با جزو نفرات برتر دوره در یک مقطع تحصیلی قرار داشته‌اید، می‌توانید با ذکر جزییات در این افتخارات از آن‌ها نام ببرید.


دوره‌های گذرانده شده

 

در این قسمت دوره‌ها و کارگاه‌هایی که درزمینهٔ رشته موردتقاضایتان گذرانده‌اید با ذکر نام دوره، مدت دوره، نام اساتید باید نوشته شود.


زبان خارجی و مهارت‌های نرم‌افزاری

 

در این بخش میزان مهارت خود را در زبان خارجی بیاورید و اگر مدرکی در این زمینه‌دارید حتماً آن را ذکر کنید. همچنین اگر نرم‌افزار تخصصی بلد هستید با قید میزان تسلط به آن، در این بخش از آن نام ببرید.


معرف

 

بخش پایانی رزومه تحصیلی که در آن، نام اساتید و یا افرادی که معرف شما هستند با اشاره به جایگاه شغلی و درجه علمی آن‌ها آورده می‌شود. فقط توجه داشته باشید که حتماً باید نامه معرفی این افراد را بعداً به‌صورت حضوری و در مصاحبه ارائه دهید.
 

 

 

افزودن نظر