آشنایی با گرایش ارشد شیمی صنایع معدنی در مهندسی شیمی

نویسنده admin 1397/06/01 0 نظر
آشنایی با گرایش ارشد شیمی صنایع معدنی در مهندسی شیمی

 

کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش صنایع شیمیایی معدنی

 

گرایش صنایع شیمیایی معدنی فرایندی را که یک ماده‌ی اولیه در هنگام ورود به کارخانه تا زمان خارج شدن محصول طی می‌کند مورد مطالعه قرار می‌دهد . توليد مواد غيرآلی‌ مثل‌ گچ، سيمان‌،  شيشه‌ نسوز و ديرگداز در هر کارخانه دارای‌ يک‌ فرآيند است‌؛ يعنی‌ از لحظه‌ی ورود به کارخانه تا زمانی‌ که‌ محصول‌ خارج‌ می‌گردد، فرآيندی‌ روی‌ آن‌ صورت می‌گيرد که‌ طراحی‌ اين‌ فرآيند برعهده‌ مهندس‌ شيمی‌ صنايع‌ شيميايی‌ معدنی‌ است. همچنين‌ توليد هر ماده‌ معدنی‌ مثل‌ حشره‌کش‌ها، کودهای‌ شيميايی‌ معدنی‌، نمک‌ها، رنگ‌های‌ معدنی‌ و حتی‌ لعاب‌ روی کاشی‌ها در حیطه‌ی کار مهندسین رشته صنایع شیمیایی معدنی قرار دارد.

 

گرایش ارشد صنایع شیمیایی معدنی با کانی‌ها (مواد معدنی) و خواص آنها سروکار دارد. موضوعات مورد توجه در رشته شیمی معدنی شامل بررسی، تحلیل و تفسیر نظریه‌های مربوط به خواص و واکنش‌های عناصر و ترکیبات آنها (بجز هیدروکربن‌ها و اغلب مشتقات آنها) می‌باشد. دانش شیمی معدنی، کلیه موادی که از جمله ترکیبات کربن نباشند، به استثنای اکسیدهای کربن و دی سولفید کربن را در بر می‌گیرد. بیشترین مباحث علم شیمی را دانش اتم‌ها تشکیل می‌دهد و کلیه خواص مواد و ترکیبات، ناشی از نوع اتمها و روشی است که با توجه به آن، اتمها به یکدیگر پیوند می خورند و مجموعه تشکیل می‌دهند. از طرف دیگر کلیه تغییرات شیمیایی متضمن بازآرایی اتمهاست.

 

برنامه درسی (سر فصل) ارشد شیمی گرایش شیمی معدنی و تعداد واحدها: 

 

تعداد کل واحدها :32 واحد

دروس الزامی هر گرایش: 6 واحد

دروس الزامی مشترک: 9 واحد

سمینار: 2 واحد

دروس انتخابی: 9 واحد

موضوع مخصوص گرایش خاص (آماده سازی دانشجویان برای اجرای برنامه های پژوهشی مربوط به پایان‌نامه): 3 واحد

پایان‌نامه: 6 واحد

 

برای آشنایی بیشتر با سایر گرایش های ارشد رشته مهندسی شیمی می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:

 

- آشنایی با گرایش طراحی فرآیند

 - آشنایی با گرایش طراحی, شبیه سازی و کنترل فرآیند ها

- آشنایی با گرایش محیط زیست

- آشنایی با گرایش صنایع غذایی

افزودن نظر