آشنایی با گرایش ارشد پلیمر در مهندسی شیمی

نویسنده admin 1397/06/06 1 نظر مطالب,
آشنایی با گرایش ارشد پلیمر در مهندسی شیمی

 

رشته مهندسی شیمی گرایش پلیمر

 

در ادامه مقالات آشنایی با گرایش های کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی در این مقاله آموزشی به آشنایی با گرایش پلیمر می پردازیم که امیدواریم برای شما برای انتخاب گرایش های کارشناسی ارشد مفید واقع شود.

گرایش پلیمر به طور کلی تهیه‌ی پلیمر از مونومر و تولید قطعات پلیمری از مواد اولیه و بهینه‌سازی این فرآیند را بررسی می‌نماید. هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید کلیه‌ی محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، چسب‌ها، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است.کاربرد پلیمرها در صنایع مختلف بسیار اهمیت دارد و به همین دلیل علوم پلیمر نه تنها به عنوان گرایشی از مهندسی شیمی، بلکه به عنوان یک شاخه‌ی مستقل از علوم فنی و مهندسی نیز مطرح گشته است. پلیمر‌ها در جاهای بسیاری کاربرد دارند از جمله صنایع الکترونیک، نظامی، خودروسازی، پوشاک، هوایی، کشاورزی، ساختمان‌سازی و پزشکی و ... و به همین دلیل فرصت‌های شغلی این رشته بسیارند.

 

دانش تبدیل پلیمرهای خام به پلیمرهای صنعتی، رئولوژی پلیمرها، شیمی فیزیک پلیمرها، خواص مکانیکی و شکل دهی مواد پلیمری و همین طور مکانیک کامپوزیت‌ها به صورت تخصصی در گرایش پلیمر درس داده می‌شوند. این گرایش برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در دوره دکترای پلیمر را دارند زمینه‌های مناسب را پدید می‌آورد. طراحی راکتور پیشرفته و ریاضیات عددی پیشرفته دروس مشترک گرایش پلیمر می‌باشند.

 

این گرایش از سال 1370 در گروه مهندسی شیمی کار خود را آغاز کرد و دانشجویان بسیاری را تربیت کرده است که همگی در مراکز تحقیقاتی و صنایع مختلف کشور جذب شده‌اند. علاقمندان این رشته به دلیل رشد روز افزون کاربرد مواد پلیمری در صنایع و همچنین وسعت مباحث مربوط به علم پلیمر رو به افزایش می‌باشند و ظرفیت محدود پذیرش و علاقه‌ی بسیار دانشجویان مهندسی شیمی رقابت برای قبولی در این رشته را سخت‌تر ساخته است.

 

دانشجویان در طول تحصیل در این گرایش موظف به گذراندن 32 واحد درسی می باشند که از دروس آن می توان به :

دروس اصلی : ترمودینامیک مهندسی شیمی پیشرفته, سینتیک و طراحی راکتور پیشرفته, ریاضیات پیشرفته, مکانیک سیالات پیشرفته, محاسبات عدیی پیشرفته و ...

دروس تخصصی شامل: رئولوژی پیشرفته سیالات پلیمر, خواص فیزیکی و مکانیکی پلاستیک ها, پدیده های انتقال سیالات پلیمری و ...

سمینار و پایان نامه اشاره نمود.

 

برای آشنایی بیشتر با سایر گرایش های کارشناسی ارشد می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله مربوطه هدایت شوید:

 

 - آشنایی با گرایش صنایع معدنی

- آشنایی با گرایش طراحی, شبیه سازی و کنترل فرآیندها

- آشنایی با گرایش محیط زیست

- آشنایی با گرایش طراحی فرآیند

 

 

 

 

1 نظر

مهسا:
1398/10/20, 04:10:06 PM
پاسخ

توضیحات خیلی کامل و جامع بود،متشکرم!

افزودن نظر