آشنایی با گرایش کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات

نویسنده admin 1396/12/25 0 نظر مطالب,
آشنایی با گرایش کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات

 

در ادامه معرفی گرایش های ارشد رشته های مهندسی در این مقاله آموزشی به آشنایی با گرایش کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات می پردازیم که امیداریم برای شما عزیران مفید واقع شود.

در مقاله های آموزشی گذشته  به معرفی گرایش های ارشد سیستم های چند رسانه ای, تجارت الکترونیکی, معماری کامپیوتر پرداخته شد. همراه ما باشید تا شما را با گرایش ارشد فناوری اطلاعات در ادامه آشنا سازیم.

 

ابتدا به تعریف فناوری  اطلاعات می پردازیم: فناوری اطلاعات یا  ( information Technology )IT طبق تعریف انجمن فناوری اطلاعات آمریکا به این گونه تعریف شده است: فناوری اطلاعات به مطالعه, توسعه, طراحی, پردازش, پیاده سازی, پشتیبانی یا مدیریت سیستم های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه مخصوصا برنامه های نرم افزاری و سخت افزاری کامپیوتر می پردازد.

 

امروزه در جهانی زندگی می کنیم که فناوری اطلاعات یکی از عوامل اصلی در پیشرفت و توسعه به حساب می آید و استفاده از فناوری اطلاعات به نحوی با زندگی بشر گره خورده است که توقف در آن و یا اختلال در آن باعث اختلال در رفاه و آرامش انسان ها می گردد به همین دلیل توجه به رشته فناوری اطلاعات به امری مهم تبدیل گردیده است و هر ساله شاهد رشد روز افزون کاربرد این رشته در زندگی بشر هستیم.

به دلیل اهمیت فناوری اطلاعات در زندگی بشر بسیاری از کشورها تحقیق و توسعه در فناوری اطلاعات و آموزش آکادمیک در این رشته را به عنوان امری مهم تلفی کرده و دست به اقدامات خرد و کلانی زده اند تا بتوانند با تربیت کارشناسان ارشد در این رشته کمکی به افزایش استفاده از فناوری اطلاعات در زندگی بشر نمایند.

 

زمینه های اشتغال:

 

با توجه به موارد گفته شده و استفاده روز افزون از فناوری در زدگی بشر می توان گفت که دانشجویان تحصیل کرده در این رشه به راحتی می تونند جذب بازار کار گردند. بسیار شاهد این موضوع بوده ایم که حتی محصلین در این رشته نیز می توانند با کسب مهارت هایی که در دوره کارشناسی کسب کرده اند به راحتی جذب بازار کار گردند.

 

بازار کار در خارج از کشور :

 

طبق تحقیقات صورت گرفته شده در سال 2007 این رشته جزو پر در آمد ترین رشته های دانشگاهی به حساب می آید و بیشترین درآمد را عاید فارغ التحصیلان به خود می نماید.

کشورهای آلمان و آمریکا از بزرگترین پذبرندگان این رشته محسوب می شوند و کشورهای هند و ژاپن نیز از بزرگترین صادرکنندگان مهندسان کامپیوتر می باشند. آمار بیکاری در این رشته نیز نسبت به بسیاری از رشته های مهندسی بسیار پایین می باشد و فارغ التحصیلان و دانشجویانی که بتوانند  مهارت های خود را به درستی استفاده کرده و نمایش دهند می توانند درآمد کافی کسب نمایند.

 

بازار کار رشته مهندسی فناوری اطلاعات:

 

  • جمع آوری, سازمان دهی و طبقه بندی کردن اطلاعات
  • طراحی و اجرا نمودن شبکه های محلی
  • بررسی و مطالعه شیوه های جدیدی برای اطلاع رسانی و خبر رسانی
  • تولید نمودن محصولات سخت افزاری و نرم افزاری مانند: دیوار آتش, سیستم های پالایش, سیستم های کنترل نفوذ, سیستم های تشخصی نفوذ
  • بررسی و فراهم نمودن امکانات سخت افزاری, نرم افزاری و شبکه مورد نیاز
  • بررسی و مطالعه ابزارهای مخابراتی مناسب جهت انتقال اطلاعات

دانشجویان محصل در این گرایش موظف به گذراندن 32 واحد درسی می باشند که 24 واحد درسی، 2 واحد سمینار، 6 واحد پایان نامه به آن ها اختصاص داده می شود.

 

برای آشنایی با گرایش های دیگر ارشد می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:

 

- معرفی رشته کارشناسی ارشد گرایش تجارت الکترونیکی

- آشنایی با گرایش سیستم های چند رسانه ای

- آشنایی با معماری کامپیوتر

 

 

 

افزودن نظر