آشنایی با نرم افزار Safe

نویسنده admin 1396/04/21 0 نظر مطالب,
آشنایی با نرم افزار Safe

 


در سال های گذشته ، به منظور طراحی ساختمان ها و سازه های مختلف ، استفاده از نرم افزار های مهندسی رونق بیشتر داشته است . در میان شرکت های مختلفِ ارائه دهنده خدمات مهندسی از اقصی نقاط دنیا ، شرکت نرم افزاری کامپیوترها و سازه ها با نام اختصاری CSI COMPUTERS AND STRUCTURES , INC محبوبیت بیشتری را در بین مهندسین به خود اختصاص داده است . این شرکت در سال 1395 توسط اشرف حبیب الله در کالیفرنیا تاسیس و در زمینه مهندسی سازه و زلزله مشغول به ارائه خدمات مهندسی گردید . از جمله دلایل محبوبیت این شرکت در بین مهندسین ، ارائه نرم افزارهایی بسیار جامع و دقیق ( در عین سادگی ) و اعمال سریع نوین ترین یافته های مهندسی سازه و آیین نامه های مختلف طراحی در نرم افزارهای این شرکت می باشد . در این مقاله آموشی به آموزش مقدماتی و آشنایی با نرم افزار safe پرداخته می شود که امیدواریم برای دانشجویان رشته مهندسی عمران مفید واقع شودتا بتوانند از نرم افزار safe در پروژه ها و مقالات و پایان نامه های کارشناسی ارشد خود استفاده نمایند .

 

نرم افزار SAFE  slab analysis by the finite element method در کنار نرم افزار هایی چون SAP , ETABS,CSI COL , CSI BRIDGE , PERFORM 3D  و ... می باشد .

 

در مورد حیطه کاربرد نرم افزار Safe در رشته مهندسی عمران باید به این نکته اشاره کرد که نرم افزار Safe قادر به تحلیل و طراحی صفحات خمشی می باشد . انواع رفتارهای عناصر مختلف که نرم افزار SAFE قابلیت تحلیل و طراحی آن را دارد ، می توان به صورت زیر دسته بندی کرد :

 

الف) رفتار غشایی یا تنش در صفحه Membrane

ب) رفتار خمشی یا کرنش در صفحه Bending-Plate

ج) رفتار پوسته ای یا ترکیبی Shell

 

نرم افزار SAFE علاوه بر توانایی در طراحی دال ها و پی های مختلف قادر به تحلیل و طراحی انواع پیچیده دال ها (دال یکطرفه ، دال تخت با کتیبه ، دال دو طرفه با تیر ، دال پس کشیده با تیر ، دال تخت پس کشیده و ... ) و پی های پیچیده می باشد .

در نرم افزار SAFE از تئوری های جدید و پیشرفت های جدید علمی بر اساس روابط تیرهای خمشی استفاده شده است . در نرم افزار Safe توانایی انجام قسمت های مختلف فرایند مهندسی ، از طرح اولیه تا نمایش جزئیات ، تجزیه و تحلیل طرح در جهت رفع ایرادات و انجام بهینه سازی روی مدل ، فراهم شده است .

برای آشنایی بیشتر با عملکرد نرم افزار Safe ، نحوه طراحی پی و دال به صورت گام های زیر می باشد:

 

گام 1) استخراج نیروهای عکس العمل

 

این نیروها را هم می توان به صورت دستی وارد نرم افزار Safe و هم اینکه از قابلیت نرم افزار Safe که قادر به استفاده از خروجی نرم افزارهای مختلف چون SAP ETABS و ... است، بهره برد . این قابلیت نرم افزار Safe که قادر به لینک بودن با سایر نرم افزارها می باشد ، باعث صرفه جویی در وقت می گردد .

 

گام2) تعریف مشخصات مصالح ، بار ، خاک و ...

 

در این مرحله مشخصات مصالح بر اساس مصالح موجود و در دسترس که برای پروژه مدنظر است تعریف می گردد . همچنین بارها بر اساس نوع نیروهای وارد به سازه که می تواند بار مرده ، زنده ، زلزله ، باد ، برف و ... است ، تعریف شود .

مشخصات خاک بر مبنای مطالعات ژئوتکنیک و مطالعات زمین شناسی در نرم افزار Safe وارد می گردد . این مشخصات شامل تنش مجاز ، وزن مخصوص ، ضریب فنریت ، ضریب چسبندگی و زاویه اصطکاک داخلی خاک می باشد .

 

گام3) ترسیم پی یا دال ، بارگذاری ، اختصاص مشخصات و تنظیم پارامترهای تحلیل

 

گام4) آنالیز

 

گام 5) طراحی پی یا ...( تعیین ابعاد، ضخامت و ...)

 

در این مرحله ، طراحی بر اساس نتایج تحلیل صورت گرفته و تنش ها کنترل می گردد . به عنوان مثال چنانچه تنش زیر پی ، از مقدار مجاز بیشتر باشد لازم است ابعاد پی بزرگتر شود . بعد از تعیین ابعاد پی ، ضخامت و آرماتور لازم برای المان بر اساس آیین نامه انتخاب شده ، تعیین می گردد .

 

بازار کار و آینده کارکرد با نرم افزار Safe :

 

با توجه به اینکه کشور عزیزمان ایران ، در صنعت ساخت و ساز ، رو به پیشرفت می باشد ، لازم است که تمامی گام های این صنعت ، اصولی و بر اساس رعایت نکات و ضوابط مهندسی بر اساس جدیدترین مباحث آیین نامه ای استفاده شود . لذا برای تحقق این امر لازم است مهندسین علاوه بر داشتن اطلاعات به روز ، از نرم افزارهای نوین بهره ببرند .

بازار کار نرم افزار سیف علاوه بر انجام پروژه های محوله در دروس دانشگاهی ، به منظور طراحی پی و دال سازه های مختلف از قبیل ساختمان ، سوله ، سیلو ، منابع نفت و ... مورد استفاده قرار می گیرد .

هم چنین با توجه به کاربرد گسترده نرم افزار Safe دانشجویان و فارغ التحصیلان می توانند در بسیاری از پروژه ها , مقالات و پایان نامه های کارشناسی ارشد خود از آن استفاده نمایند .

 

قابلیت جدیدترین نسخه نرم افزار SAFE :

 

جدیدترن نسخه موجود در بازار نرم افزار Safe ، نسخه 2016 می باشد . این نسخه تغییرات قابل توجهی نسبت به نسخه های قبلی داشته است . محیط گرافیکی نرم افزار Safe به شکل قابل توجهی تغییر داشته است . همچنین علاوه بر بهتر شدن گرافیک ، نحوه ساخت مدل و معرفی مشخصات و بارها نیز متحول شده است . از مهمترین تغییرات های نرم افزار SAFE اضافه شدن قابلیت تحلیل و طراحی تیرها و دال های پس کشیده می باشد .

در نرم افزار Safe همچنین قابلیت ارائه جزئیات به صورت نقشه فراهم شده است ، اما با توجه به اینکه اصول ارائه نقشه در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد ، از این قابلیت به طور گسترده و برای ارائه نقشه های اجرایی در ایران نمی توان به صورت مستقیم استفاده کرد . در این مقاله آموزشی به آموزش جدید ترین نرم افزار Safe پرداخته شد تا دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران بتوانند با آشنایی با جدید ترین نسخه نرم افزار Safe در پژوهش ها و  ارایه مقالات کارشناسی ارشد از آن استفاده نمایند .

 

برای مطالعه مقالات آموزشی  دیگر می توانید با کلیک بر روی عنوان عای زیر به مقاله مورد نظر هدایت شوید :

 

امواج زلزله و تاثیر آن بر سازه ها

مدل رفتاری خاک در نرم افزار Abaqus

آموزش نصب نرم افزار Flow3D

قابلیت های نرم افزار Plaxis  راهنمای نصب نرم افزار Plaxis

 

 

 

افزودن نظر