کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش ترموسینتیک و کاتالیست

نویسنده admin 1397/06/09 0 نظر مطالب,
کارشناسی ارشد مهندسی شیمی گرایش ترموسینتیک و کاتالیست

 

این گرایش علمی است که کامل کننده‌ی تئوری‌های گذشته از قبیل ترمودینامیک غیرتعادلی و ترمواستاتیک می‌باشد. این شاخه بر پایه‌ی روابط ترمودینامیکی حاکم بر محلول‌های مورد استفاده در مهندسی شیمی استوار است. دانشجویان در این رشته می‌توانند بر روی معادله سرعت واکنش‌های تعادلی و غیرتعادلی و روش‌هایی برای افزایش سرعت واکنش‌ها با استفاده از کاتالیست فعالیت کنند.

 

این گرایش به دو شاخه‌ی :1) ترمودینامیک 2) سینتیک و کاتالیست تقسیم می‌شود.

 

ترمودینامیک همان‌طور که از نامش پیداست بیشتر به مفاهیم ترمودینامیکی مانند انرژی، روابط کار، فشار حجم، گرا و .... می‌پردازد.

 

شاخه‌ی دوم بیشترین تمرکز را بر سه بحث عمده در زمینه‌ی کاتالیستها دارد:

  1. اصول و روش‌های ساخت کاتالیست‌ها
  2. تعیین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی کاتالیست‌ها
  3. سینتیک واکنش‌های کاتالیستی و طراحی راکتورهای مربوطه

 

در برخی دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد دانشجویان به دو گروه بالا تقسیم می‌شوند و هر کدام دروس تخصصی خود را می‌گذرانند.

دانشجویانی که علاقمند به بحث‌های ترمودینامیکی هستند می‌توانند با انتخاب این گرایش بستری مناسب را برای ادامه دادن این مبحث در دوره‌ی دکتری برای خود فراهم آورند. دروس مشترک و اصلی این گرایش با گرایش‌های دیگر محاسبات عددی پیشرفته، انتقال جرم پیشرفته، طراحی راکتور پیشرفته، مکانیک سیالات پیشرفته، انتقال حرارت پیشرفته، ریاضیات مهندسی پیشرفته و ترمودینامیک پیشرفته می‌باشد.

 

دروس تخصصی و اختیاری این گرایش دروس زیر می‌باشد:

 

ترمودینامیک آماری، طراحی و تحلیل راکتورهای بستر سیال، ترمودینامیک محلول‌های الکترولیت، کاتالیست‌های غیرهمگن، پدیده‌های سطحی، مهندسی احتراق پیشرفته، پیش‌بینی خواص ترمودینامیکی سیالات، مدل سازی ترمودینامیکی سامانه‌های خاص و طراحی راکتورهای چند فازی غیر کاتالیستی

 

دروس ارایه شده در گرایش ترموسینتیک و کاتالیست

 

دانشجویان در گرایش ترموسینتیک و کاتالیست موظف به گذراندن 32 واحد درسی می باشند که از میان آن ها می توان به انتقال جرم پیشرفته, سینیتیک و طرح راکتور پیشرفته, ریاضایت مهندسی پیشرفته, ترمودینامیک پیشرفته, انتقال حرارت پیشرفته, پدیده های سطحی, کاتالیست های غیر همگن و ... اشاره نمود.

 

برای آشنایی بیشتر با سایر مقاله های آموزشی در رشته مهندسی شیمی می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:

 

- آَشنایی با گرایش پلیمر

- آشنایی با گرایش صنایع معدنی

- آشنایی با گرایش طراحی فرآیند

- آشنایی با گرایش طراحی, شبیه سازی و کنترل و کنترل فرآیند

 

 

افزودن نظر