آشنایی با رشته رباتیک

نویسنده admin 1397/01/28 0 نظر مطالب,
آشنایی با رشته رباتیک

 

پس از معرفی رشته مهندسی برق و مکانیک و گرایش های مربوطه در این مطلب به معرفی رشته مهندسی رباتیک می پردازیم.

با پیشرفت روز افزون صنعت و کاهش نقش انسان ها در صنایع تولیدی نیاز به ربات های هوشمند بیش از پیش حساس می شود. رشته مهندسی رباتیک را می توان یک رشته میان رشته ای نام برد. رشته مهندسی رباتیک دارای اشتراکات فراوانی با گرایش های الکترونیک, کنترل, مهندسی مکانیک گرایش جامدات و مهندسی کامپیوتر دارد که دانشجویان علاقه مند در این رشته به فراگیری دروسی از گرایش های مربوطه می پردازند.

 

لازم به ذکر است که رشته مهندسی رباتیک خود به صورت جداگانه ای یک رشته محسوب می شود به این دلیل که بسیاری از افراد به دلیل شباهت دروس این رشته با سایر رشته های مهندسی از جمله برق, مکانیک و کامپیوتر می پندارند که این رشته گرایشی از رشته های مذکور می باشد.
طبق پیش بینی های انجام شده رشته مهندسی رباتیک یکی از 10 صنعت برتر آینده قرار خواهد گرفت به همین دلیل نیز تحقیق و توسعه در این رشته به صورت مستمر انجام می گیرد و هر روزه شاهد رشد و توسعه این رشته هستیم و خواهیم بود.


خوشبختانه در کشور ما علم رباتیک در بسیاری از مدارس و مقطع های تحصیلی در حال تدریس می باشد و شاهد آن هستیم که بسیاری از تیم های دانشجویی از دانشگاه های آزاد و سراسری توانسته اند در مسابقات بین الملی رباتیک در سطح جهان حتی در ایران به کسب موفقیت های چشمگیری بپردازند. تجربه در کشور ما نشان داده است که دانشجویان  این رشته می توانند پس از فارغ  التحصیلی به علت کسب مهارت های فراوان در رشته های مختلف به کار در صنایع و حوزه های مختلف بپردازند و به راحتی جذب بازار کار شوند.


در ادامه به چند کاربرد رشته مهندسی رباتیک می پردازیم:


دانشجویی را در نظر بگیرید که قصد طراحی و پیاده سازی یک ربات فوتبالیست را دارد. این دانشجو باید به دروسی مانند مدارهای الکتریکی و الکترونیکی برای طراحی و پیاده سازی برد اصلی ربات, تسلط کامل بر زبان های برنامه نویسی برای دادن دستورهای مربوطه برای ربات, مندسی مکانیک برای طراحی و ساخت اجزای ربات, آشنایی با سیستم های آیرودینامیکی, انعطاف و ... باشد تا بتواند ربات ساده ای را طراحی نماید. در این مثال ساده شاهد کاربرد رشته های مختلف مهندسی در طراحی و ساخت یک ربات ساده هستیم.


کاربردهای علم رباتیک در صنایع مختلف :


همان طور که گفته شده استفاده از ربات ها در زندگی بشر به طور چشمگیری در حال افزایش می باشد و شاهد گسترش استفاده از آن ها در صنایع مختلف نیز می باشیم.


به طور مثال :


در اتاق های جراحی شاهد ربات های تحت فرمان پزشک هستیم که بوسیله حضور مستقیم پزشک و غیر مستیم پزشک به امور جراحی می پردازند, ربات های امداد و نجات که می توانند در مواقع ضروری به کمک انسان ها بیایند و جان بسیاری از انسان ها را در شرایط وخیم نجات دهند. اهمیت ربات های امداد و نجات به حدی می باشد که مسابقاتی تحت عنوان شبیه سازی امداد و نجات در کشورهای مختلف برای نمایش آخرین پیشرفت های این رشته برگذار می گردد.
در صنایع مختلف نیز ربات ها در کارخانه های صنعتی و خطوط اتوماسیون نیز کاربرد گستره ای دارند و در کشور ما نیز در بسیاری از کارخانجات همانند سایپا, ایران خودرو, کاشی سمنان,تراکتور سازی تبریز و ... شاهد استفاده از ربات های متلف در کنار انسان ها هستیم.

 

برای آشنایی بیشتر با سایر رشته های مهندسی می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله مربوطه هدایت شوید:

 

آشنایی با رشته مهندسی کامپیوتر

آشنایی با رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک

آشنایی با رشته مهندسی برق گرایش کنترل

آشنایی با رشته مهندسی مکانیک

 

 

افزودن نظر