در این پژوهش، با استفاده از نرم افزار ABAQUS و MATLAB فرایند شکلدهی تدریجی تک نقطهای ورقهای دولایه مورد تحلیل عددی قرار گرفته است. این فرایند شکلدهی یکی از فرایندهای نوین و انعطافپذیر برای شکلدهی ورق میباشد که در طی آن شکلپذیری ورق افزایش مییابد و با توجه به عدم حضور قالب مادگی در این فرایند، میتوان هندسههای پیچیدهتری را در مقایسه با فرایندهای سنتی شکلدهی به دست آورد. با توجه به خواص ترکیبی ورقهای دولایه آنالیز شکلدهی این ورقها در این فرایندها مورد توجه میباشد. برای این منظور این فرایند در نرمافزار المان محدودABAQUS شبیهسازی شد.در این شبیهسازی، جنس ورق دولایه از آلومینیوم 1050 و St12 انتخاب شد و به منظور اینکه نتایج شبیهسازی عددی به واقعیت نزدیک باشد، از نتایج تست کشش تکمحوره برای تعریف رفتار الاستیک و پلاستیک مواد استفاده گردید. همچنین سایر پارامترهای فرایند مانند شعاع ابزار شکلدهی، ابعاد ورق و هندسه قالب بر اساس تحقیقات تجربی انجام شده در این زمینه در نظر گرفته شد. بهمنظور کنترل لحظهای تنشها و کرنشهای فرایند در این نرمافزار از زیربرنامه VUSDFLD استفاده گردید و از طریق نرمافزار فرترن به نرمافزار ABAQUS معرفی شد. از طرفی با توجه به حرکت ترکیبی خطی و دایرهای ابزار در زمانهای مختلف، حرکت ابزار نیز از طریق زیر برنامه VDISP اعمال شد. درنهایت کد پایتون شبیهسازی انجام شده استخراج شد و اجرای فرایند از طریق نرمافزار MATLAB صورت گرفت. با توجه به زمان بالای فرایند و افزایش دما در حین فرایند و تغییر شکل زیاد در ورق، ضریب اصطکاک بین ورق و ابزار بهصورت متغیر و تابعی از کرنش پلاستیک معادل (PEEQ) تعریف شد و آباکوس بر اساس بازخوردی که از مقادیر لحظهای کرنش پلاستیک دریافت میکند ضریب اصطکاک ما بین ورق و ابزار را تغییر میدهد. اجرای فرایند با ضریب اصطکاک ثابت و متغیر در حالتهایی که ورقهای آلومینیومی و فولادی با ابزار در تماس بودند انجام گردید نتایج حاصل با هم مقایسه شد. همچنین با استفاده از زیربرنامه VUSDFLD سرعت حرکت ابزار شکل دهی به صورت تابعی از مقادیر تنش ون میسز لحظه ای تعریف شد. برای این منظور با توجه به اجرای فرایند در بخش قبل، برای تنش های میسز لحظه ای سه محدوده تعریف شد و سرعت حرکت ابزار با توجه به این سه محدوده متغیر در نظر گرفته شد و اجرای برنامه با ضریب اصطکاک و سرعت ابزار متغیر انجام شد و نتایج به دست آمده مقایسه گردید.با توجه به زمان بالای فرآیند اجرای فرآیند از طریق نرم افزار MATLAB انجام شد.
توضیحات بیشتر
آنچه در این کد خواهید آموخت:
1- نحوه ایجاد مدل فرایند در نرم افزار آباکوس و تعریف نمودن اطلاعات مختلف هندسی، خواص مواد، اصطکاک، حرکت ابزار در آن
2- نحوه معرفی مواد و اصطکاک به صورت تابعی از متغیر میدانی
3- نحوه معرفی و استفاده از زیربرنامه VDISP به عنوان شرط مرزی
4- نحوه معرفی و استفاده از زیربرنامه VUSDFLD
5- نحوه استفاده از زیربرنامه VUSDFLD برای استخراج تنش و کرنش ها
برای آشنایی با نرم افزار Matlabمی توانید
با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مورد نظر هدایت شوید. لازم به ذکر است
که نرم افزار Matlabاز
پرکاربردترین نرم افزار های مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی مکانیک می باشد که بسیاری از دانشجویان با
استفاده از نرم افزار Matlabبه ارایه
پایان نامه های کارشناسی ارشد, پروژه های صنعتی, پژوهشی و علمی می پردازند.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcuLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam iaculis egestas laoreet. Etiam faucibus massa sed risus lacinia in vulputate dolor imperdiet. Curabitur pharetra, purus a commodo dignissim, sapien nulla tempus nisi, et varius nulla urna at arcu.
پروژه کنترل لحظهای خروجیهای فرایند شکلدهی تدریجی بر روی ورقهای دولایه در شبیهسازی دوبعدی و سهبعدی به کمک نرمافزار ABAQUS و MATLAB