آشنایی با گرایش مکاترونیک در کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک

نویسنده admin 1397/04/16 0 نظر مطالب,
آشنایی با گرایش مکاترونیک در کارشناسی ارشد رشته مهندسی مکانیک

 

در ادامه مقاله های آموزشی رشته مهندسی مکانیک در این مقاله آموزشی به آشنایی با گرایش ارشد مکاترونیک در رشته مهندسی مکانیک می پردازیم که امیدواریم برای شما در انتخاب گرایش ارشد این رشته  مفید واقع شود.

واژه مکاترونیک از ترکیب کلمات مکا که از لغت مکانیزم و ترونیک که از وازه الکترونیک بوجود آمده است. می توان گفت که رشته مکاترونیک از تلفیق سه رشته مهندسی مکانیک, الکترونیک و کامپیوتر بوجود آمده است و دانشجویان در این گرایش به فراگیری دروسی از سه رشته نام برده شده می پردازند.

 

مهندسین این گرایش به دلیل تسلط بر رشته های نام برده شده می توانند پس از فارغ التحصیلی به فعالیت در رشته های مربوطه نیز بپردازد و می توانند در اجرای طرح های نظارت داشته و برنامه ریزی های مربوطه را انجام دهند.

برای اولین بار در سال 1969 یک مهندس ژاپنی به نام تسورو موری واژه مکاترونیک را ابداع و به کار برد. می توان گفت که واژه مکاترونیک جایگزین واژه سیستم های الکترومکانیکی شده و به جای آن بکار برده شد.

 

در کشور ایران می توان رشته مهندسی مکانرونیک را رشته ای تازه تاسیس دانست. با توجه به نیاز پیشرفت صنعت و استفاده روز افزون از دستگاه های پیچیده و مرکب در کشور نیاز به مهندسین مکاترونیک برای ایجاد و نظارت بر ساختارهای مربوطه بیش از پیش احساس می شود. در ایران می توان سابقه این رشته را بین 10 الی 20 سال دانست. در سال های گذشته دانشگاه های سراسری و آزاد کشور به طور جد به این رشته می پردازند و شاهد موفقیت های چشمگیری نیز در سطح بین الملی برای کشور بوده ایم. علاوه بر تحصیلات دانشگاهی می توان به فراگیری علوم مکاترونیکد هنرستان های فنی و آموزشگاه ها نیز پرداخت.

می توان از پرفسور رحمت الله قدیمی چرمیهنی به عنوان پدر این علم در ایران نام برد.

 

کاربرد

 

رشته مهندسی مکاترونیک به دلیل تلفیقی بودن آن کاربرد گسترده ای در زندگی روزمره انسان دارد به طوریکه از لوازم خانگی تا صنایعی مانند نیروگاه ها, پتروشیمی, سیمان و پالایشگاه ها و صنایع تولیدی از علم مکاترونیک استفاده می نمایند.

 

دانشجویان علاقه مند به تحصیل در این گرایش موظف به گذراندن 32 واحد درسی در مقطع کارشناسی ارشد می باشند که:

دروس اصلی و تخصصی 24 واحد

سمینار 2 واحد

پروژه 6 واحد را بگذرانند.

از دروس اصلی می توان به مکاترونیک1, ریاضیات مهندسی پیشرفته, مکاترونیک2 اشاره نمود.

 

برای آشنایی بیشتر با سایر گرایش های رشته مهندسی مکانیک در مقطه کارشناسی ارشد می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله مربوطه هدایت شوید:

 

- آشنایی با گرایش تبدیل انرژی

آشنایی با گرایش طراحی کاربردی

- آشنایی با گرایش تبدیل انرژی

- آشنایی با گرایش سیستم محرکه خودرو

 

 

 

افزودن نظر