آشنایی با نرم افزارهای پرکاربرد رشته مهندسی هوافضا- بخش دوم

نویسنده admin 1397/03/18 0 نظر مطالب,
آشنایی با نرم افزارهای پرکاربرد رشته مهندسی هوافضا- بخش دوم

 

در مقاله آموزشی قبلی به معرفی و آشنایی با 4 نرم افزار پرکاربرد رشته هوافضا پرداختیم. در این مقاله به معرفی 6 نرم افزار کاربردی دیگر پرداخته خواهد شد که امیدواریم برای شما مفید واقع شود.

 

نرم افزار متلب

 

نرم‌افزار متلب در واقع یک زبان برنامه نویسی بسیار قدرتمند و پیشرفته است که محاسبات عددی را انجام می‌دهد. نام  نرم‌افزار MATLAB مخفف کلمات Matrix Laboratory است که به معنای آزمایشگاه ماتریس می‌باشد. همان‌گونه که از نام نرم افزار Matlab  پیداست اغلب محاسبات را بر پایه‌ی عملیات روی ماتریس‌ها انجام می‌دهد. امروزه بسیاری از مهندسان ، محققان و پژوهشگران دنیا از نرم افزار مهندسی متلب برای انجام کدنویسی‌ها و شبیه‌سازی‌های خود استفاده می‌کنند. از ویژه مواردی که در دنیا در حال حاضر برای تحلیل و طراحی از نرم افزار متلب استفاده می‌شود می‌توان به سیستم ایمنی فعال خودرو، سفینه فضایی بین سیاره ای، تجهیزات مانیتورینگ سلامت، شبکه قدرت هوشمند و شبکه سلولی LTE اشاره کرد.

 

نرم افزار Advanced Aircraft Analysy یا AAA

 

نرم افزار تحلیل هوایپیماهای پیشرفته به مهندسین این امکان را می دهد که به محاسبات مورد نیاز برای طراحی و تحلیل هواپیماهای طراحی شده را بدهد. برای کار با این نرم افزار نیاز به آشنایی و تسلط کامل بر کتاب طراحی هواپیمای جان راکسم می باشد و پیشنهاد ما ابتدا تسلط و مطالعه بر این کتاب است.

 

زبان برنامه نویسی فرترن

 

در جوامع مهندسی، برنامه‌نویسی با نرم افزار فرترن همواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است. یکی از ویژگی‌های مهم نرم افزار فرترن سرعت بسیار بالای آن در کامپایل کردن کدهای محاسباتی است. این امر به خصوص برای محاسبات عددی سنگین از اهمیت دوچندانی برخوردار است. به عنوان مثال در حوزه مهندسی مکانیک، محاسبات مربوط به دینامیک سیالات محاسباتی CFD، بایستی با سرعت بالا انجام گیرند تا زمان انجام محاسبات به حداقل برسد. نه تنها اکثر کدهای قدیمی و ریشه‌دار با زبان FORTRAN نوشته شده‌اند، بلکه امروزه نیز در بسیاری از کاربردها، مهندسان مکانیک ترجیح می‌دهند که به جای استفاده از نرم‌افزارهای کاربرپسند مانند متلب (MATLAB)، از نرم افزار فرترن استفاده نمایند.

 

نرم افزار انسیس


نرم افزار ANSYS (Analysis System) یکی از نرم افزارهای قدرتمند برای تحلیل انواع سازه های مکانیکی می باشد که به روش اجزاء محدود به آنالیز مسائل می پردازد و برای اولین بار در سال 1970 توسط John A Swanson در شرکت آمریکایی ANSYS Inc ارائه شد که تنها آنالیز استاتیکی ، دینامیکی و حرارتی را شامل می شد و هرساله با توسعه قابلیت های آن ، نسخه های جدیدتری به بازار عرضه می­شد تا اینکه در سال های اخیر یک تحول عظیمی در نرم افزار انسیس بوجود آمد و آن ارائه نسخه ANSYS Workben بود که تغییر گرافیکی و نحوه عملکردی آن بود که نسبت به نسخه قدیمی آن (APDL) تغییرات زیادی را شامل می شد . نرم افزارهای تحلیل مانند ANSYS به طراحان و مهندسان کمک شایانی در ارائه طرح های مختلف در سریعترین زمان ممکن و کمترین هزینه میکند . 

 

نرم افزار آباکوس


با پیشرفت روز افزون امکانات نرم افزاری و سخت افزاری در چند دهه اخیر استفاده از نرم افزارهای اجزاء محدود در مسائل مهندسی پیشرفت قابل توجهی نموده است . نرم افزار Abaqusبسیار قدرتمند برای تحلیل و آنالیز اعضا و المان‌های مهندسی در:رشته‌های عمران، مکانیک، هوافضا و ... بر پایه محاسبات المان محدود FEM می‌باشد. پیدایش Abaqus به سال 1978 بر می گردد. اسم آن برگرفته از چرتکه است، که در گذشته به عنوان ابزار محاسباتی استفاده می شده است. هدف از ابداع نرم افزارهای شبیه سازی، بررسی رفتار موضوعات صنعتی قبل از ساخت و اجرا آنها بوده است تا خسارت های ناشی از عدم بررسی رفتار متقابل دو المان بر یکدیگر دیده شده باشد.

 

نرم افزار فلوینت

 

نرم افزار فلوئنت (FLUENT)، نرم‌افزار قدرتمندی است که با استفاده از روش حجم محدود ، مسائل دینامیک سیالات محاسباتی را مدلسازی و شبیه‌سازی می‌کند .  CFDعبارت است از تحلیل سیستم‌های شامل جریان سیال ، انتقال جرم ، انتقال حرارت و پدیده‌های همراه نظیر واکنش‌های شیمیایی ، بر اساس تکنیک محاسبات عددی . به عبارت دیگر ، در دیدگاه CFD معادلات بقاء جرم ، انرژی و مومنتوم به همراه معادلات پیوستگی و فشار و ترم‌های چشمه مختص به هر یک از تکنیک‌های قدرتمند محاسباتی حل می‌شوند.

 

نرم افزار NX

 

یکی از قوی ترین نرم افزارهای طراحی به کمک رایانه در رشته مهندسی هوافضا می باشد که بوسیله آن می توان به طراحی تا ساخت یک هواپیما یا یک فضاپیما پرداخت.

 

برای آشنایی با سایر مقاله های آموزشی می توانید با کلیک بر روی عنوان های زیر به مقاله های مربوطه هدایت شوید:

 

آشنایی و راهنمای نصب نرم افزار Ansys

آشنایی و راهنمای نصب نرم افزار Abaqus

آشنایی با نرم افزار Fluent

آشنایی با نرم افزار Fortran

 

 

 

افزودن نظر